Too much information! is een Engelse kreet die de laatste jaren ook veel in Nederland wordt gebruikt als iemand van mening is dat een ander ergens te open over is, dus over een bepaald onderwerp informatie deelt waar je niet per se op zit te wachten.

 

Misschien valt deze column wel in die klasse, waarin ik uitleg waarom ik soms van die "harde" commentaren geef over sommigen Camperbezitters.

 

Zeer gevoelige  mensen zoals ik ,voelen meestal feilloos aan wat er aan de hand is.

Ik reageer sterk op andere mensen en op hun omgeving.

Als het op mensen aankomt die niet echt zijn, dan heb ik die mensen meestal snel door,  dat ze doen alsof.!

Dit zorgt ervoor dat ik het liefst direct weg wil lopen. Want als er iets is waar ik niet tegen kan dan zijn het wel mensen die nep zijn.

 

Ze zorgen ervoor dat ik zowat kippenvel krijg.  Daarom probeer  ik , tegenwoordig,  de conversatie tot een minimum te beperken en zo snel mogelijk weg te komen van deze persoon.

 

Ik begrijp wel dat deze mensen het misschien niet eens bewust doen, dat ze bijvoorbeeld gewoon erg onzeker zijn, maar toch voel ik me ongemakkelijk, bij de volgende type mensen

 

1 Mensen die hun onzekerheid overschreeuwen

Niet alleen laten deze mensen een incorrect beeld van zichzelf zien, maar hun onzekerheden en innerlijke zelfkritiek zijn te veel voor mij.

En andersom geldt het vaak ook dat deze mensen mijn persoon het liefst vermijden, dit omdat zij ook wel voelen dat ik recht door ze heen kijkt.

 

2 Dramatische aandachttrekkers

Omdat ik heel goed aanvoel wat iemand zijn intenties zijn, vind ik anderen die om aandacht schreeuwen eigenlijk best irritant.

Niet alleen voel ik de lage eigenwaarde van de aandachttrekker aan, maar ik word zo naar,  van neppe emoties en reacties.

 

3 Mensen zonder ruggengraat die er alles aan doen om ‘cool’ gevonden te worden

Hoewel ik het niet vervelend vind om met populaire en coole mensen om te gaan, 

loop ik  het  liefst  weg van de mensen die er alles aan doen om bij een ‘elite’ clubje te horen.

Dat mensen zichzelf zo aan de kant zetten om ergens bij te horen kan ik niet begrijpen.

 

4 Hypocrieten

Je kunt wel liegen tegen mij maar ik heb meestal snel door dat je staat te liegen.

Ook al doe je erg je best , kan je je innerlijke emoties namelijk niet verbergen.

Als er iets is waar ik letterlijk misselijk van word dan zijn het hypocriete mensen.

Ik voel zo goed aan dat je doet alsof en dat het allemaal nep is, dat ik weg wil van deze nare vibe die deze mensen uitstralen.

Dit soort mensen geven mij wel de meeste stof voor mijn Columns over Camperaars.

 

5 Mensen die slijmen

Niemand heeft moeite met een beetje vleierij, maar als mensen alleen maar slijmen of vleien om een wit voetje te halen dan kijkt iemand als ik ,  hier direct doorheen.

Ik voel direct waar de ander heen wil en weet dat dit van sommige mensen een manier is om te proberen hun doel te bereiken.

 

Ik geloof in echtheid, in authenticiteit. Er zullen altijd mensen zijn die mij leuk vinden om wie ik ben, en mensen die mij minder leuk vinden om wie ik ben.

Dat geeft niets, als jij mij ontmoet en met mij wil omgaan, hoef je alleen maar  dicht bij jezelf  te blijven.

 

 

Groet Bram