Mei 2013

Wat een fijne plek

 

Ik was het helemaal vergeten, wat een fijne plek

[Tavernes de Valldigna (Valencia-Spanje)de (getolereerde) camper parkeerplaats aan het einde van het dorp op een gras-gravel veld] wel is.

 

Er zijn al heel wat artikelen op dit prikbord verschenen over deze plek.

De meeste in negatieve zin, om reden dat in de wintermaanden de overbevolking van Campers hier veel stress en ergernis oplevert, onder de woonwagen bewoners zelf, die zichzelf overigens “reiziger” noemen.

De vertaling van, Te jong om te sterven --- Te oud om te werken --- Topfit om te reizen, staat er meestal op Duitse campers die dan hier 5 maanden gebruik maken van de tolerantie en geen meter meer reizen…!! Een glimlach is altijd de beste manier om met deze mensen om te gaan, daar zijzelf menen wel “Globetrotters” te zijn….Ook weer zo´n kreet veelvuldig aanwezig op de gestrande Campers.

Mij zien ze hier dus niet meer in de winter, verkeerde “lucht hangt hier dan” zeg maar.

 

Maar vergeet de winter ruzie´s want de winterploeg is terug naar de kleinkinderen!!

 

De zomer Campers zijn gearriveerd en staan hier gemiddeld, maar een dag of twee.

Zonder kreten op de Camper ---- zijn dat dus de echte “Globetrotters”

.

En….. de meeste zijn gewoon gezellige mensen, die op vakantie zijn, nog een huis en werk hebben, en vooral genieten van deze plek hier, de BBQ buiten en feesten!!

Er staan nu maar zo´n 15 Campers en in de winter zo´n 120 !!!

Het strand is geweldig groot en kindervriendelijk ofwel langzaam aflopend, er is water uit de openbare waterkraan/zuil en de politie steekt hun duim op, als ze toevallig passeren tijdens het legen van de fecaliëntank in de Saneamento (Riool) put.

Leg wel het deksel er weer goed op vanwege dat het verkeer, maar dat doet u altijd al toch?

Zo nu eens geen negatief reisadvies tijdens de zomer is het hier goed toeven, mocht een paar nachtjes gratis willen staan.

 

Bram

 

TERUG NAAR PRIKBORD