Laatste Nieuws. Dit Bedrijf is waarschijnlijk failliet!!! Let op NIETS BESTELLEN

zelf ben ik aardig de klos Laat het u niet overkomen !!!!!!!! 17 April 2009

 

Zegt u nou zelf…..dit verhaal beneden zag er toch aardig uit.

Ik heb al een paar jaar UM vanaf toen ze net begonnen. Het was toen een Liechtensteins telefoonnummer.

Toen de KPN de prijs, om naar Liechtenstein te bellen, enorm verhoogde is het bedrijf overgeschakeld op Engelse nummers en kreeg ik een Engelse simkaart, met als nadeel dat mijn nummer weer veranderde! Kennissen en vrienden weer klagen dat ik maar van nummer veranderde. Omdat het nummer al weer een jaar goed ging, heb ik ook een Dongle met simcard bij dit bedrijf besteld.

Helaas werden de prijzen in Januari 2009 verhoogd, en nu is het bedrijf onbereikbaar en werken mijn telefoonnummers dus ook niet meer. Dag saldo dag aankopen.

Het meeste spijt heb ik nog van het feit dat ik dit bedrijf zo gepromoot heb.

Nou gedane zaken nemen geen keer, en ik hou het nu dus “gewoon” weer op simkaarten uit/in het land waar ik op vakantie ben.

Wel van de “bekende” bedrijven. Sorry voor de nieuwkomers, maar mijn vertrouwen is weg.

 

 

Wat is mobiel telefoneren met United Mobile PLUS?---- PREPAY

Update Maart 2009 PRIJSVERHOGING

 

Of u slechts één keer per jaar in het buitenland verblijft, weekend trips maakt of regelmatig op reis gaat, met United Mobile kunt u wereldwijd mobiel telefoneren en daarbij tot 90% kosten besparen.

 

United Mobile biedt eenvoudig te gebruiken diensten aan

op het gebied van mobiele telefonie, en wel voor iedereen, die zonder dure

roaming-tarieven in contact wenst te blijven. Met United Mobile u kunt

profiteren van de volgende voordelen:

 

·        Voor inkomende telefoongesprekken– in meer dan 80 landen, wordt alléén 0.19 cent aansluitkosten berekend per gesprek, ongeacht de lengte.

 

·        Prijs per minuut voor uitgaande gesprekken vanaf EUR 0,29– per minuut geldig

  voor telefoongesprekken vanuit het buitenland of in eigen land. Plus aansluitkosten vanaf 19 cent.

 

·        Internationale net-interne gesprekken – United Mobile naar United Mobile

         wereldwijd vanaf EUR 0,39 plus aansluitkosten 0.19 cent.

 

·        Eenvoudig opladen – via de United Mobile homepage overeenkomstig

         individueel budget

 

·        Wereldwijde netwerkdekking – in 120 landen

·         

·        Prepaid– geen maandelijkse kosten, geen abonnement, geen minimum

verbruiksvoorwaarden.

 

·        Eén enkel nummer – u behoudt overal ter wereld hetzelfde telefoonnummer

 

 Wat maakt United Mobile zo uniek.

 

Uw kinderen/vrienden bellen u terwijl u in het buitenland bent, op uw Engelse nummer Zij hebben 20 minuten nodig om hun verhaal kwijt te kunnen. Zij betalen dan 20 x 0,09 = € 1,80. (KPN BelBasis voordeelnummer)

 

Als zij hetzelfde verhaal vertellen en ze bellen naar uw KPN mobiel terwijl u bv in Frankrijk bent dan betalen zij: 20 x 0,13 = € 2,60 maar daar komt dan nog 20 x 0.29 = € 5,80 bij op de factuur van uw mobiel voor het ontvangen in het buitenland!!! (Totaal voor hetzelfde gesprek betaalt u dus € 8,40)

 

Een aardig verschil toch?

 

Veel Campers hebben als oplossing een simkaart van het land waarin zij zich bevinden. Inderdaad vervallen dan de kosten voor het ontvangen in het buitenland. Maar met KPN naar bijvoorbeeld een Frans mobiel nummer bellen kost altijd nog 0,35 per minuut waardoor het gesprek uit het voorbeeld toch weer op 20 x 0,35 = € 7,- uitkomt. Bovendien werkt dit dan alleen maar in Frankrijk. U kunt dus alleen op deze manier werken door allemaal verschillende simkaarten aan te schaffen van alle landen waar u door komt. Niet echt makkelijk voor degene die u probeert te bellen. Met het Engelse (United Mobile) nummer bent u onder één nummer in heel Europa bereikbaar en u betaalt niets als u wordt gebeld. (WAS ZO….. NU 0.19 Cent aansluiting per gesprek)

 

Het betreft een pre-pay systeem dus u zit niet vast aan een abonnement. U betaalt niet voor belbundels die u niet opmaakt. U betaalt geen abonnementskosten. U krijgt geen "verrassende" rekeningen achteraf. Opladen van het tegoed gaat heel simpel via de website van de provider. Een beschrijving hoe dat gaat krijgt u bij de kaart.

 

MIJN ERVARING:

 

Natuurlijk heb ik als telefoon freak direct zo´n kaart gekocht

Mijn ervaring met deze kaart is dat de verbinding registratie wat traag verloopt.

 

·        Ik bedoel hiermee dat als ik de mobiel aanzet en  (in Nederland) bij KPN ingelogd ben, dan direct daarna met een andere telefoon naar dit/mijn Engelse nummer bel, krijg ik (nog) geen verbinding.

Een kwartier later echter wel.

·        Als ik langdurig (dagen) ingelogd blijf bij een provider, dan gebeurt het wel dat als mensen mij bellen ze te horen krijgen dat           mijn toestel onbereikbaar is. Ik schakel daarom elke avond bij het naar bed gaan mijn telefoon uit, en ´s ochtends weer aan. Probleem opgelost.

·        Ik kan er geen data mee versturen.

·        Naar dit nummer bellen via goedkope Nederlandse 0900 inbel nummers lukt vaak niet.

·        Sms versturen lukt niet, als de telefoon waar u naar toe Sms´t niet aanstaat. Wordt wel direct berekent (van uw saldo afgetrokken), maar een dag later is het saldo weer hersteld. Kosten SMS 0.29 cent.

·        Als ik zelf bel, dan verloopt dit via een call-back systeem, ofwel ik draai het gewenste nummer en dan krijg ik op mijn telefoon display …..gesprek geblokkeerd. Gelijk daarna rinkelt mijn telefoon, ik neem op en wordt doorverbonden met het nummer wat ik wilde. Dit verloopt probleemloos.

 

·        Nu de kaart in Nederland-Belgie-Duitsland-Frankrijk-Spanje-Portugal gebruikt en overal prima verbindingen.

 

·        UPDATE

 

·        Er zijn echter nu ook Data geschikte kaarten te koop, maar gebruikt u die alleen voor data connectie´s, als u dit nummer ook gebruikt als normaal telefoonnummer betalen mensen die u bellen een buitensporige hoge prijs per minuut, omdat zij naar Liechtenstein bellen. (buiten EEG)

 

·        Ik heb er ook één aangeschaft en helaas is de data prijs al van 99 cent per mb verhoogt naar 1.29 per mb binnen een paar maanden. Als de prijs nog verder stijgt wordt deze kaart te duur en zijn er weer goedkopere mogelijkheden.

Overweegt u zo´n kaart aan te schaffen, informeer dan eerst even bij klantenservice of de prijzen binnenkort nog verder stijgen!!!

 

 

Ik hoop u bij deze  weer wat wijzer gemaakt te hebben in de ondoorzichtige wereld van de GSM telefonie.

 

 

Groetjes Bram van Rij

 

 

TERUG NAAR PRIKBORD