geschreven 7 mei 2009

Kaartwissel CanalPlus Satteliet

 

Het is u misschien al bekend, maar Canal Plus digitaal is weer eens bezig een kaartwissel door te voeren.

 

Het plan was oorspronkelijk om hier al in 2005 mee te beginnen, maar nu is het zover. De Seca2 kaarten worden vervangen door de Seca3 kaarten, in de loop van de maand Mei 2009 moet het lukken, denken ze.

 

Als verwacht, regent het weer klachten van mensen, die kwaad zijn omdat ze de nieuwe kaart moeten betalen (bijdragen in de kosten)

De redenatie hierachter is “Wat hebben wij er mee te maken dat er hackers codes kunnen kraken” Het bedrijf is hier zelf verantwoordelijk voor, als de gasmeter niet goed werkt wordt deze ook zonder kosten vervangen door de leverancier. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te verzinnen.

Nog een rechts ongelijkheid is dat wanneer u een duur betaald pakket zenders heeft, u de kaart gratis ontvangt. Heeft u echter het vrije pakket….dat trouwens elk jaar 10 euro duurder geworden is, de laatste jaren !!! dan moet u wel bijdragen in de kosten.

 

Helaas heeft Canal Plus een machtspositie, die trouwens door de betreffende controle instanties, als zijnde “niet waar” betiteld wordt.

U kunt volgens hen ook bij andere telecom leveranciers een pakket TV kanalen kopen.

 

Helaas voor ons Camper rijders, met een schotel zijn wij volledig afhankelijk van CanalPlus, willen wij buiten Nederland de Nederlandse zenders zien.

 

Wilt u binnenkort vertrekken, en heeft u nog geen nieuwe kaart binnen? dan is het raadzaam om even te informeren of en hoelang uw huidige kaart nog blijft werken.

 

Heeft u een erg oude satelliet ontvanger? of één die niet door Canalplus is gecertificeerd? dan heeft u kans dat u de nieuwe kaart niet kunt activeren, en u een nieuwe ontvanger moet kopen.

 

Een vriend van mij, heeft echter bij een kennis met wel een nieuwere ontvanger dan hij had, de (nieuwe)  kaart geactiveerd, en deze werkt nu ook weer in zijn oude ontvanger.

Het proberen waard zou ik zeggen.

 

U kunt een nieuwe kaart activeren of her-activeren via tel nr. 035-6477477 of 0900-9323 wel het kaartnummer bij de hand houden. U heeft dan verbinding met een computer.

Laat uw ontvanger op SBS 6 of Ned 1-2-3 aan staan.

Als u binnen het uur geen beeld heeft, schakel dan uw ontvanger even uit, en weer aan.

Goede kans dat u dan wel beeld heeft.

 

U kunt een hoop over dit onderwerp lezen als u bij Googel “kaartwissel Canalplus” invoert.

 

Groet Bram van Rij

 

Reactie Jos Verwey 28 mei 2009

 

Hoi Bram, las net je stukje over de nieuwe card.

Je hoeft geen € 9,95 te betalen, er wordt gevraagd of je het wil, als bijdrage in de kosten.

Als je toestemming voor inhouding geeft kun je 3 maanden naar een uitgebreider zenderpakket kijken waarin oa Discovery, Animal, Nat.Geo. en ook nog wat andere kanalen te zien zijn.

Ook de blote billen kanalen maar dat verveelt gauw.

Wij hebben 2 kaarten en juist met de uitgebreidste hadden we van de week problemen maar op internet naar Canal Digital, reactiveren ingevuld en binnen 1 uur hadden we weer de juiste kanalen.

Je kunt ook een sms-je sturen met je kaartnummer als deze niet mocht werken.

OK, ik vind ook dat ze teveel geld vragen en ieder jaar weer een fikse verhoging doorvoeren maar over het algemeen wordt je goed en snel geholpen.

Hartelijke groeten Jos Irene

 

TERUG NAAR PRIKBORD