Geschreven 3 Januari 2010

KERST en NIEUWJAAR in Spanje

 

Stormen en heftige regenbuien hebben voor veel Campers, in Spanje, de Kerstdagen bedorven.

 

In de provincie Cadiz veroorzaakte twee tornado´s de nodige schade, de wervelstormen ontwortelde bomen en deed daken eraf vliegen.

 

In de provincie Andalucië waren op 25 December rond de dertig wegen en doorgaande wegen gesloten, vanwege heftige regenval en de, daar door, veroorzaakte aardverschuivingen.

 

In meerdere dorpen waren de straten overspoelt, kelders volgelopen, en stonden huizen in het water.

 

Nou dan hadden wij het beter.

 

Wij stonden met de kerst nog steeds in Santa Pola (Alicante) met het ongelofelijke aantal van 70 andere campers, variërend in lengte van 6 tot de langste (pakweg) 20  meter, dat was dan wel een soort Nederlandse kermiswagen, met aanhanger.

Het weer viel alles mee, en we hadden zowaar ook wat zonstralen, na 18.00 uur begon het te regenen. De temperatuur was 17.5 graden dus alles in aanmerking genomen, niet slecht.

We waren bij Annie en Piet uitgenodigd en daar hebben we genoten van een voortreffelijk Kerst diner. Bedankt nog.

 

Op 27 December kwam de Politie ons een briefje geven dat we illegaal kampeerden en dat wij voor de avond viel weg moesten zijn.

 

Wij zijn dus naar een strandje vertrokken bij “La Marina” waar de volgende dag een “A1” plaats vrijkwam aan het strand zelf.

Er kunnen maar zo´n 10 Campers aan het strand staan en soms nog minder, omdat de campers die er al staan zoveel mogelijk ruimte claimen met aanhangwagens, scooters, etc.

Ach ik erger me er maar niet meer aan.

Ik heb nu ook mijn scooter op een meter van mijn deur staan, zodat er niet iemand zijn Camper tussen mij en de buurman zijn Camper wurmt, zodat we het dan alle drie niet naar ons zin hebben en met moeite onze deuren uit kunnen.

 

Het bleek dat er hier aan dit strandje sommige campers al zo´n 27 dagen stonden, en tot mijn verrassing, werd er gewoon gekampeerd, met alles wat daar bij hoort zoals er zijn;  voortenten luifels tapijten op grond enzovoort.

Ook een grote vlag hoog in top op een camperdak, deed mee om de feestvreugde te verhogen.

Op oudejaarsmiddag keek ik met verwondering naar de voorbereidingen voor de oudejaarsnacht viering.

Hout werd gesprokkeld uit het aangrenzende bos, een grote kuil werd gegraven voor het vuur. Windschermen werden naast elkaar opgesteld zodat er een soort Berlijnse muur ontstond op het strand.

Ook stond er een nog een opgetuigde soort kerstboom, met daarom een keurig tuintje gemaakt van cactussen

5 a 6 keer per dag komt de politie langs maar…..??????

De oudejaarsavond was een beetje frio door de wind maar TWEE grote vuren, en de nodige alcohol, verwarmde iedereen een beetje.

Tony en Wim Nederlandse vrienden van ons hadden oliebollen gebakken, en het feest was compleet.

MET……………………….verder allemaal DUITSERS.

Nou kan je dat geloven? Bleken het bijna allemaal vakantiegangers te zijn, in plaats van overwinteraars.

Dus ik moet toegeven er zijn ook aardige Duitsers. Overigens constateerde ik dat ze allemaal van een jongere generatie waren dan de foeterende oude Duitsers, die zich overal mee bemoeien.

 

Na de (echte) Champagne van twaalf uur zijn we met zijn achten bij Ton en Wim, in de camper, lekkere saté gaan eten, die ze al klaargemaakt hadden.

Al met al een geslaagde Oud en Nieuw viering, met slechts een paar reuzenknallen, zodat de honden maar een keer of 5 opgeschrikt werden.

 

Inmiddels is het 3 Januari. We staan hier al weer een week, en de zon schijnt terwijl radio “Costa Hollanda” net bekendmaakte dat het in Nederland 14 graden vriest. Het is hier nu tien graden dus 24 graden verschil J in ons voordeel.

De kerstboom staat nog op het strand, en wij dus ook nog.

 

Groet,

Marianne en Bram

 

TERUG NAAR PRIKBORD