Ontvangen 3 Juli 2009

Nog eens, Canalplus kaartwissel !!

Sinds 1 juli is er beelduitval op sommige “niet gecertificeerde” satellietontvangers.

Het probleem wordt veroorzaakt door een fout in de software waardoor de geldigheidsdatum (ontvangstrechten) van de smartcard niet correct wordt verwerkt.

Bij de door Canal Digitaal gecertificeerde ontvangers wordt deze datum dagelijks correct verwerkt en daar zijn dan ook geen problemen mee.

Oorzaak
Alle nieuwe kaarten hebben standaard een einddatum die op 1 juli 2009 staat. Zodra een nieuwe kaart in een “officieel gecertificeerde”
ontvanger wordt geplaatst, wordt de geldigheidsdatum ge-update. De einddatum wordt dan automatisch verlengt en ligt telkens twee maanden in de toekomst.

Het blijkt helaas dat sommige “niet gecertificeerde” ontvangers de voorgeprogrammeerde datum van 1 juli 2009 niet hebben aangepast waardoor deze ontvangers vanaf 1 juli beelduitval vertonen.

Onderstaande ontvangers zijn “niet gecertificeerd” door Canal Digitaal en hebben last van beelduitval:

· König

· Maxplus

· Technomate

· ClarkeTech 2100 plus

· ClarkeTech 3100 plus

· Rebox 2701spvr
Nieuwe software beschikbaar via leverancier: website Rebox

· SAB Exploxer FTA SC
Nieuwe software beschikbaar via leverancier: website SAB

· SAB Explorer SC PVR
Nieuwe software beschikbaar via leverancier: website SAB

· MaxDigital 225

De leveranciers van deze ontvangers zijn druk bezig met het maken van nieuwe software waarmee ze het probleem kunnen verhelpen. Voor sommige ontvangers is al nieuwe software beschikbaar (zie boven).

Dit is echter geen garantie dat het ook in de toekomst goed zal blijven werken. CanalDigitaal adviseert daarom uitsluitend het gebruik van “officieel gecertificeerde” ontvangers om dergelijke ongemakken te voorkomen.

Tijdelijke oplossing
Het aanvragen van een her-activatie signaal met de probleem ontvanger is het niet mogelijk om weer beeld te verkrijgen. Klanten met dit probleem kunt u helpen door de smartcard in een goedgekeurde ontvanger te plaatsen en een her-activatie puls aan te vragen.

De kaart zal dan binnen enkele minuten de activatiepuls ontvangen. Na de her-activatie zal het ook beeld geven de probleem decoder. Hiermee is het probleem tijdelijk opgelost voor een periode van maximaal twee maanden. Om het probleem definitief op te lossen dienen de leveranciers nieuwe software op te leveren waarin de geldigheidsdatum telkens automatisch wordt aangepast.

Vanwege de problemen met de MG3 smartcard is de servicedesk van CanalDigitaal op dit moment niet goed bereikbaar.

--

Met vriendelijke groet,

Teun Blanken

 

VOSD vof

Industrieweg 5c

2421LK Nieuwkoop

 
TERUG NAAR PRIKBORD