geschreven 10 Juni 2009

Nieuwe Tarieven Mobiel Telefoneren

 

U heeft het misschien al gelezen of gehoord, maar vanaf 1 Juli 2009, komen er weer nieuwe roaming tarieven, ofwel het wordt goedkoper om met uw Nederlandse Mobiele telefoon in het buitenland te bellen of te smsīen.

Vakantiegangers zijn vanaf 1 juli maximaal 13 cent kwijt als ze de thuisblijvers per Sms willen laten weten hoe het gaat.. Ter vergelijking vorig jaar juli betaalden KPN prepay klanten nog 75 cent per bericht!!!

Vooruitlopend op de maatregel werd het tarief in de loop van 2009 verlaagd naar 55 cent. T-Mobile liet het tarief toen al dalen naar 36 cent en Vodafone naar 29 cent (Passport-gebruikers)

Smsījes ontvangen blijft gratis.

 

Voor het ontvangen van een VOICEMAIL bericht  mag een mobiele beller straks helemaal niets meer in rekening worden gebracht.

Nu nog kost het veel geld als iemand in Nederland een bericht voor u inspreekt op uw voicemailbox, ook al luistert u het Niet af.

Dat is iets wat velen zich niet realiseren.

Ikzelf heb trouwens mijn voicemail standaard altijd uitstaan.

Zou iemand mij dringend willen hebben, en de telefoon ontvangt geen signaal of staat uit, sturen ze maar een sms, die ontvang ik dan zo gauw ik weer signaal op mijn telefoon ontvang (aanzet)

 

De in 2007 ingevoerde maximum tarieven voor mobiel bellen gaan van 55 cent naar 52 cent in juli 2010 wordt het dan 47 cent en in 2011 wordt het 42 cent.

Ontvangen van telefoongesprekken wordt ook goedkoper gaat naar van nu  26 cent naar 23 cent en uiteindelijk naar 13 cent.

 

Nieuw is ook dat er voortaan per seconde afgerekend moet worden, dus geen dure afrondingen meer.

 

Helaas moeten deze opgelegde prijzen aan de telefoonbedrijven uit de breedte of lengte komen dus wordt het Prepay bellen in het EIGEN land fors duurder.

Daar heeft de Europese Unie niets over te zeggen.

Telfort (KPN) spant wel de asociale kroon, en veranderen Piek en Dal in een eenheidstarief, zodat u īs avonds op een telefoontje naar een vast nummer 25 eurocent PER MINUUT meer kwijt bent!!

Klantenservice zegt hiernaar gevraagd, dat u vrij bent ten alle tijden om uw preypay nummer op te heffen.

In ieder geval ben ik blij met de nieuwe SMS prijzen en nu wordt het tijd dat mijn vrouw het ook eens gaat leren te gebruiken.

 

Marianne en Bram

 

TERUG NAAR PRIKBORD