BVN en de Wereldomroep worden in Europa door CanalDigitaal via satelliet gedistribueerd. CanalDigitaal heeft als digitale televisie aanbieder kwaliteit hoog in het vaandel staan. Om te zorgen dat CanalDigitaal deze kwaliteit kan waarborgen, is het van belang dat er een aantal tv-zenders van frequentie gaan wijzigen. BVN is een van die zenders.

 

BVN blijft in Europa te zien via de ASTRA 19,2 satellietpositie, echter via een andere frequentie. Wij begrijpen dat u tijd nodig heeft om uw satellietontvanger in te stellen. Om die reden kunt u vanaf heden tot aan de definitieve verhuizing op 1 april 2011 op de oude én de nieuwe frequenties kijken.

 

Hoe kan ik blijven kijken?

Om te zorgen dat u na 1 april probleemloos kunt blijven genieten van BVN dient u uw satellietontvanger opnieuw in te stellen. U kunt dit eenvoudig doen door de nieuwe zenderlijst in te laden. Dit geldt ook voor de radiokanalen van de Wereldomroep, RNW1, RNW2 en RNW3.

 

Kijkt u via de kabel naar BVN, dan hoeft u geen actie te ondernemen. BVN informeert zelf de haar bekende kabelmaatschappijen.

 

Maakt u gebruik van een Philips DSR8121, DSR7121, of DSR7141 satellietontvanger dan zal de nieuwe zenderlijst automatisch worden ingeladen en hoeft u niets te doen.

 

Indien u gebruikt maakt van een door CanalDigitaal (of TV Vlaanderen) gecertificeerde ontvanger, dan kunt u via ikverhuismee.tv-gecertificeerd uw ontvanger selecteren en de instructies volgen om de zenderlijst opnieuw in te laden. (Bij gecertificeerde satellietontvangers blijft BVN op kanaalnummer 14 te zien).

 

Indien u gebruik maakt van een andere ontvanger, dan kunt u via ikverhuismee.tv-overig uw ontvanger selecteren en de instructies volgen om BVN opnieuw in te stellen.

 

Bij gebruik van een satellietontvanger geďntegreerd in het TV toestel kunt u via ikverhuismee.tv-tvtoestel instructies volgen.

 

Staat uw ontvanger er niet bij? Dan verwijzen we u naar de handleiding van uw ontvanger. In veel gevallen kunt u handmatig een zenderlijst inladen of onderstaande frequenties handmatig invoeren.

 

De nieuwe gegevens van BVN en RNW:

Transponder:           105

Frequency               12.515

Polarization:             Horizontaal

Symbol Rate:           22.000

FEC:                       5/6

 

In de zenderlijst kunt u BVN op de nieuwe frequentie herkennen aan de naam “BVN”. BVN op de oude frequentie is te herkennen aan de naam “BVN old”.

 

Vragen?

Ga naar de FAQ voor een overzicht van de veel gestelde vragen. U kunt bellen met een van onderstaande telefoonnummers:

 

Vanuit het buitenland:         0031(0)35 – 6466814 (buitenland tarief)

Vanuit Nederland:               0900 – 9323                      (€ 0,15 p/m)

Van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 – 21.00 (Nederlandse tijd)

 

Abonneer u nu op de BVN TV-gids en blijf op de hoogte van de programma’s en nieuws van BVN. U ontvangt deze elke twee weken gratis in uw mailbox.

 

TERUG NAAR PRIKBORD