19 Oktober 2010

Verantwoording?

 

Lang heb ik al geen artikelen meer geschreven waarbij ik u , de lezer, op een goedkoop of handig apparaat attendeerde.

Ik weet namelijk dat een gunstige beoordeling of artikeltje over een product,  gepubliceerd op deze campersite, veel campers ertoe aanzet het betreffende artikel te kopen.

 

De laatste keer dat ik een Telefoonbedrijf (United Mobile) aanprees als zijnde een goedkope provider met gratis overal uw gesprekken ontvangen, gingen er veel mensen zo´n sim kaart aanschaffen, en toen een jaar later het bedrijf failliet ging, straalde deze negatieve gebeurtenis ook weer op mij af.

Ik heb me toen voorgenomen om geen artikelen meer te schrijven over zaken in de Telecom wereld. In die wereld gaat het enorm veel fout.

Zoals ik nu, bijvoorbeeld, een telefoonkaart van “Travelsim” bezit om in Europa te gebruiken.

Niets over geschreven want, stel dat het bedrijf weer failliet gaat, of zo. Achter veel van die Telecom super aanbiedingen schuilt namelijk meestal een addertje onder het gras.

 

Zo is het nu ook een zekere “Marius” vergaan.

Een (erg veel artikelen producerende) medewerker van het Camperforum.

Ook voor de kennisbank van HCC forums doet hij erg zijn best met het publiceren van artikelen.

Niets mis mee en geweldig dat er nog mensen zijn, die (waarschijnlijk onbetaald) veel tijd steken in het ontdekken en verspreiden van nieuwtjes en kennis en die dan weer overdragen aan anderen, maar………………..ze lopen dus wel het gevaar wat ik ook al meegemaakt heb, een slimme aanbieding kan ook grandioos fout gaan en alle mensen die op “de schrijver” zijn kennis rekende zitten dan net als de schrijver zelf met de gebakken peren, in dit geval een niet meer werkend Iers vodafone sim kaartje.

 

Ook ik heb dit Ierse sim kaartje aangeschaft na het lezen van het artikel van “Marius” op de HCC kennisbank.

Nou experimenteer ik zelf al jaren veel met Telefoon-etc. en schatte de “fout gaan” kans van deze truc gering.

Reden “Marius” gebruikte het zelf, en het liep via  een bekende provider Vodafone die naar mijn veronderstelling niet snel failliet zou gaan.

Nou het ging dus wel fout, en enorm veel mensen zijn net als ik bedonderd. LET OP. Niet door “marius”…… maar wel door de Ebay verkoper en Vodafone.

De betreffende Ebay verkoper heeft de fout begaan om volgens een mail die ik van hem kreeg meer dan 1500 kaartjes op slechts 2 namen te laten registreren, en daarna door te verkopen.

Stukje uit mail

 

I am really sorry for all this trouble but as per vodafone customer care managers this is the only solution for this problem as too many sim cards are affected with this same problem (around 1500 sim cards) so they are not able to fix them at once.

 

Vodafone Ierland heeft de fout begaan 1500 kaartjes te verkopen aan dezelfde mensen met hetzelfde adres zonder snel in te grijpen.

Nu al die (volgens hun regels illegaal) doorverkochte kaartjes opeens gaan roamen op internet, via “live.vodafone.ie” voor maar 1 euro per 24 uur met 50 mb toegestaan verbruik en ze het data verbruik moesten afrekenen met de zuster Vodafone bedrijven schrokken ze zich een hoedje en hebben direct de meeste van die nummers geblokkeerd.

Logisch vanuit hun standpunt dat wel.

 

Nou mijn advies is dus NIET KOPEN zo´n Iers Vodafone kaartje, ook bij degene die nu weer op Ebay nieuwe ongeregistreerde Ierse vodafone kaartjes verkoopt, NIET DOEN.

 

Weet u waarom niet? In Spanje liep het ook uit de hand met prepay kaarten en wilde de regering ook inzicht in wie zo´n kaart dan wel gebruikte.

In Ierland is dit ook een reden (anti terrorist)  voor de registratie.

Daar de Spanjaarden maar “wat” registreerde, is er toen ingesteld dat u zich persoonlijk moest komen melden op/bij een winkel in Spanje, die sim kaarten verkocht en u moest legitimeren met paspoort etc. Ook al bezat u al een werkend nummer!!!!

Daar hebben ze een jaar overgedaan en daarna zijn alle nummers afgesloten die dit niet gedaan hebben.

Ik denk dat het (zeer binnenkort) zo ook in Ierland gaat plaatsvinden.

Of u moet zelf even naar Ierland op vakantie, en zo´n kaart regelen, maar voor mij hoeft het niet meer.

Ik hoop dat “Marius” die zijn uiterste best doet het contact met de Ierse verkoper niet te verliezen en een oplossing aan het verzinnen is succes daar mee heeft, en ik hoop ook dat iedereen zich kan beheersen [die zo´n kaart heeft], en zich wil laten organiseren en helpen om dit probleem op te lossen.

Lukt dit niet, op de “Marius” manier dan kunt u altijd zelf nog een actie ondernemen om Vodafone te trachten te bewegen uw kaart weer te activeren.

 

Het forum waar dit zich allemaal afspeelt is http://www.camperforum.nl//index.php en dan kijkt u bij Navigatie.

 

 

Veel succes

Bram van Rij – waarschijnlijk benadeelde . Hopende op redding van Marius

__________________________________________________________________________________________________

25 Oktober 2010

Ik werd nogal bestookt met commentaren naar aanleiding van dit artikel en ik heb onderstaande geantwoord op de site van Camperforum..

 

Even wat commentaren op het door mij geschreven artikel op www.camperverhalen.info beantwoorden.

 

Één schrijfster "vindt het vervelend dat haar pseudoniem hier stond" meent dat ik de heer Marius aanvalt en vindt dit gemeen!!!

Ja ja goed lezen is een probleem mevrouw.

 

 Quote  "Nou het ging dus wel fout, en enorm veel mensen zijn net als ik bedonderd. LET OP. Niet door “marius”…… maar wel door de Ebay verkoper en Vodafone."

 

Als u dit Marius aanvallen vindt ???  Nou ja!

 

Marius zelf vind dat ik geen goede research gedaan voor dit artikel, en zegt dat internet gebruik ook wel te achterhalen is via creditcards en internet IP nummers. Ja hoor helemaal waar, maar blijft het feit dat er toch in een hoop landen een persoonlijke registratieplicht is en ik zie niet in waarom dat niet in Ierland zou gaan gebeuren, vandaar mijn negatief koopadvies (maar u beslist altijd zelf)

Marius schrijft ook dat ik mijzelf zo hoogacht dat ik raadpleging van anderen onnodig acht. Leuk gelijk een profielschets van over mijn persoon gemaakt, omdat ik een artikel geschreven heb, zonder u te raadplegen. Oei.....heb ik me nu vergist in uw kwaliteiten of was dit een slip of the pen?

 

 

Vodafone een "kwade reuk" bezorgen ....die alinia heb ik verwijderd, omdat ik het wel met een paar schrijvers eens ben dat dit altijd op'een later tijdstip ook nog kan.

 

De schrijver die vindt dat mij schrijfstijl bij een bepaalde krant hoort....Bedankt voor het compliment al bedoelde u het misschien negatief. (Is dat misschien de meest gelezen krant van Nederland uit Amsterdam?)

 

Dan nog het feit dat ik geen contact opgenomen heb met Marius om iets samen te doen? Waarom zou ik dit doen? Trouwens

als ik alle reactie´s lees die die goede man moet verwerken zal hij zeker niet op mijn (eigenwijze) hulp zitten te wachten.

 

En .....ik ben prima tevreden hoe hij het allemaal tot nu toe probeert te regelen. Ik kan het zelf absoluut niet beter!

 

Tenslote het volgende ....Ik heb helemaal geen zin (hoogdravend hé) om, in mijn ogen, eindeloze discussies te verzeilen, over rechten en plichten, oplichters enz.  Wat geprobeerd...fout gegaan....klaar.!

 

EPILOOG

 

Ik heb een sim kaartje gekocht naar aanleiding van een door mij gelezen artikel geschreven door meneer Marius.

Voor de aankoop ben ik echter ZELF verantwoordelijk. Voor het artikel om zo´n handig goedkoop kaartje te kopen niet!!!

 

Dat kaartje heb ik 8 keer gebruikt en toen werd het geblokkeerd.

Een mail naar de verkoper, en de volgende dag werkte het weer! 1 dag maar, daarna niet meer.

Website toegang werkt nog wel.

 

DUS pech geld weg...en mijn mening op mijn site geschreven over wat er allemaal met je kan gebeuren, als je mensen over iets voorlicht, ondanks ongetwijfeld goede bedoelingen.

 

Zelf ervaring gehad met (failliet gegane) United Mobile. Zat mij ook helemaal niet lekker.

 

Blijkt Marius zoveel verantwoordingsgevoel te hebben dat hij probeert te redden wat er te redden valt.

Geweldig goed van die man.

 

Dit veranderd niets aan het feit dat ik zelf zo impulsief ben geweest zo´n kaartje te kopen, omdat ik het een goedkope manier vond om te internetten onderweg.

Dus Marius succes met de strijd en ik hoop dat je mijn kaartje ook weer aan de gang krijgt. Ben altijd te bereiken via WWW.camperverhalen.info

 

Met vriendelijke groet. Bram van Rij - Webmaster www.camperverhalen.info

 

 

TERUG NAAR PRIKBORD