Het vervolg en mijn reactie op het eerder geplaatste verhaal Ziegenwiese paniek

 

(link naar dit verhaal klik hier)

Eindelijk hebben we los Alcazares verlaten en afscheid genomen van alle andere langparkeerders (zo’n 30 mensen parkeren daar maanden om de winter door te komen)

Of dat nou komt omdat ze het financieel net zo krap hebben als wij, of dat ze het plezier in het reizen met de Camper verloren hebben en nog niet in het verzorgingshuis/aanleun woning willen omdat ze te “jong”zijn? Ik weet het niet.

De kreten achterop deze Campers zijn meestal zoiets van “Zu Alt zum Arbeiten” “Zu Jung zum sterben”  “Zum Reisen Topfit” of kreten van die aart.

We laten iedereen maar gelukkig zijn toch?

Zolang ze de gedoogplaats niet gaan beschouwen als “hun” eigen grondgebied en zich blijven realiseren dat iedereen bij iedereen wil staan, en bij de groep wil horen, vind ik het prima. Deze ontwikkeling is er gewoon en is zooooo 2013!!! J

Wilt u dit als lezer ook meemaken? Koop dan vlug een Camper, want dat dit fenomeen van met 100 en meer Campers ergens geparkeerd staan, en daar dan langdurig gratis blijven wonen, gestopt gaat worden zal iedere weldenkende Camperbezitter beamen.

 

In ieder geval wij zijn nu op de volgende illegale Camper?Glamper!  nederzetting genaamd de “ Ziegenwiese”.

Hier heb ik al vele artikelen over geschreven, en elke keer als ik hier kom rij ik schuddebuikend van het lachen over dit terrein, waar de Rijken der Aarde (denken ze) staan met hun honderdduizenden euro’s kostende  Campers inclusief-aanhanger-auto’s-Quads-Motors-Scooters- en alles wat er zo bij hoort als je in de Glamper woont.

Afijn, zonder ruzie’s (is bijzonder) een plekje gevonden, naast de verlaten bouwval die hier staat.

Gelijk veel bekenden gegroet  en daar stonden we dan.

 

Eerst maar eens naar Orgel Mannie en Petra het stel wat ik al 30 jaar ken, en hier al zo’n 20 jaar van September tot Mei staan. Mooie nieuwe Glamper, die echter 30 jaar oud bleek te zijn, maar zag er fantastisch rijk uit, wat volgens Mannie een nadeel was omdat de andere grijze koppen nu niet meer geloofde dat hij arm was, en de handel in zijn zelf gemaakte windmolens en al het andere wat je van bier//limonade blikjes kan maken, in elkaar gestort was.

 

Ja het effect van “hoe je eruit ziet” is belangrijk, in zaken. Kijk maar naar de nette bank directeuren en politici. > Zo’n Sjoerd van Keulen (SNS) zou met een “junkenkop” nooit zo met uw miljoenen hebben kunnen sjoemelen, dan had u hem direct door gehad.

Nou ik dwaal af, wilt u mijn zienswijze over veel zaken weten? Klik door naar “de Azijnpisser” pagina op deze site.

 

Natuurlijk gelijk aan Orgel Mannie gevraagd, hoe het nou zat met wegsturen enzovoort waar de verhalen over gingen/gaan.

Vogens Mannie ;”Echt gebeurd is dat er 3 keer een Guardia Civil controle geweest is, met controle van alle papieren.  Namen en Kentekens werden allemaal opgeschreven en dienen “ergens”voor.”

Bij een controle door de “milieu” Guardia werden er een paar Campers weg gestuurd met de kreet “No Camping”. Die zijn gegaan, en de rest is blijven staan.

 

Dus de rond gaande verhalen zijn echt bedoelt om u ver weg van deze plaats te houden, omdat de “vaste”bewoners bang zijn dat volgend jaar hun plek weg is.

 

Denkt u hier niet te licht over! Er worden hier tuinen aangelegd rondom de Camper en steentjes als paadjes gemaakt. Eigenlijk is het een ongeregelde nederzetting, maar wel met tal van ongeschreven wetten. Schande over u, als u die niet nakomt.

 

Nieuws was ook dat de riool afvoer van de onbewoonde ruďne hier, waar  de inhoud van de meeste,   wc’s en vuilwater tanken in verdwijnt verstopt raakte.

Er is toen een inzameling gehouden onder de bewoners en een bedrijf ingehuurd die deze afvoer weer hersteld heeft.

Werd ook gelijk door een Nederlander tegen mij gezegd [woont hier nu 3 maanden] dat hij wel 10 euro mee betaald had!! zodat ik mijn toilet weer kon legen!! (Tja moet ik hierover doorgaan?)

 

Gisteren op onze aankomst dag regende het trouwens en het was de beruchte rode regen, ofwel Sahara zand!

Dit fenomeen leverde weer veel kijk genot op. Je zal namelijk maar een mooie Camper hebben die elke dag vertroetelt wordt met poets doeken en waar niet mee gereden wordt als het regent (echt waar hoor, die mensen zijn er) en dan nemen de weergoden je te pakken met rode regen.

Stelt u zich voor, zeker 50 van de 75 Campers die hier staan werden onmiddellijk gewassen na de bui. En toen de meeste klaar waren? Jaaaa…Ja ..het begon weer te regen, wat een feest, voor de afwachters en een pech voor de poetsers.

 

Vanmorgen schijnt de zon echter weer, en ik zie nu echt iedereen poetsen en ik zal er ook  ‘aan’ moeten omdat de wagen wel erg vuil/modder/zanderig is.

Kan niet meer door de voorruit kijken.

 

Dus ik stop met dit verhaal. Als u bekent ben met deze plek weet u weer wat, en zo niet..? Kom hier eens kijken, van mij bent u welkom.

 

Bram

 

TERUG NAAR PRIKBORD