Nou het is zover en de kogel is door de kerk.

 

Quote;

-----Zoals verwacht stemde de Tweede Kamer vandaag (19 nov. 2013) in met het Belastingplan 2014 en stemde zij tegen de amendementen en moties om oldtimerbezitters tegemoet te komen. Heel jammer dat zij ons idee om de gehele maatregel met een jaar uit te stellen, niet omarmde.

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer------

 

Bram schrijft:

De Oldtimer belasting wet is voor de 3e maal in 4 jaar weer veranderd en dit bewijst alweer dat onze overheid en tweede kamerleden bestaat uit een stel bijzonder onbetrouwbare individuen die het met het begrip     “vertouwen in de overheid” definitief afgerekend hebben

Gelukkig hebben niet alle politieke partijen compleet schijt aan tijdsduur van wetten en begrijpen zij dat je niet ELK JAAR maar weer de wet ZOMAAR kan veranderen omdat de begroting voor Brussel niet gehaald wordt.

Dus bij de CDA – PVV- SP- en 50 Plus zitten nog mensen met een geweten.

Helaas in de aanloop naar deze alweer verandering gaven ook de ANWB en de FEHAC en de KNAC als belangenverenigingen voor de automobilist “niet thuis” wat weer logisch is omdat bijvoorbeeld de ANWB liever allemaal nieuwe voertuigen op de weg ziet. (Scheelt weer in de wegenwachthulp, en zodoende meer winst!!!)

De Fehac is TE LAAT er achter gekomen dat het compromis wel erg gammel in elkaar zat, dus mijns inziens werken daar geen “lichten” maar een wat sullige mensen.

 

Ik wil wel wouter van Embden en het Team VrijstellingOldtimer bedanken voor hun enorme inzet om de politiek.

Deze groep gedreven Oldtimer liefhebbers vecht tot het einde van onze democratische mogelijkheden, maar persoonlijk geloof ik niet dat er “een nacht van Weekers” komt.

De huidige coalitie is veel te bang voor nieuwe verkiezingen.

Jammer maar het is zo.

 

Nu nog even wat verder nieuws voor u beste Camperbezitter.

Deze en ook de komende regeringen hebben TOTAAL NIETS met het fenomeen kampeerauto.

Wat ik ter overweging wil geven.

 “Er gaan al een tijd geruchten om het 25% tarief van de wegenbelasting voor Kampeerauto’s af te schaffen”.

Natuurlijk wordt dit door de Clubs en verantwoordelijke Politici tegengesproken, maar dit trucje kennen we nu wel. Wetten en afspraken stellen niets meer voor.

 

De reden die gegeven wordt door de voorstanders van afschaffing van het speciale tarief is dat het bezitten van een kampeerauto milieu belastend is en dat het totaal geen zin heeft om mensen die zich zo’n auto kunnen veroorloven te bevoordelen door een lager tarief.

Ofwel het hebben van een kampeerauto wordt door steeds meer politici gezien als een pure (onnodige) luxe.

 

Verder is er een lobby sinds 2008 bezig met zeuren om een extra milieu belasting in te voeren voor kampeerauto’s, alweer vanwege het milieu natuurlijk.

 

Dus “onze” toekomst ziet er niet zo rooskleurig uit, en wij???? Doen er zelf niets aan. En onze spreekbuizen de clubs??? Die hebben niets gedaan voor de Oldtimers, maar ze “houden onze belangen scherp in de gaten”  Hmmm……. LL

 

Bram

 

 

TERUG NAAR PRIKBORD