Hallo allemaal,

Deze onderstaande brief is nieuws waar zon 5600 Old Timer Campers op zitten te wachten.

Ik blijf het de NKC en CCN kwalijk nemen dat ze niets gedaan hebben en braaf ja geknikt hebben, als belangengroep, samen met de ANWB KNAC en de anderen belanghebbende, toen de Oldtimer wet er maar even doorheen gejast werd in de kamer, door de heer Weekers. (Inmiddels afgetreden door zijn totale onvermogen iets goed te kunnen doen) Jammer, maar er is een kleine groep drammers WEL doorgegaan en de brief hieronder is het resultaat tot nu toe van heel wat werk.

 

Ik merk toch wel onderweg dat de meeste mensen die niets met deze problematiek te maken hebben, denken dat de Old Timer WET weer veranderd wordt, maar dat is dus NIET waar.

Het gaat erom dat de BELASTINGDIENST eerst meegedeeld heeft aan de [ toenmalige ] Old Timers, dat ze geen belasting meer hoefden te betalen, en nu dus deze toenmalige afspraak (op papier bevestigd) nu zomaar even terugdraaien. Ja we hebben het wel beloofd en u schriftelijk bevestigd, maar we zijn niet te vertrouwen, hihi haha en slaan u gewoon weer aan

Dit is in het kort waar het allemaal om gaat.

Ik persoonlijk had nooit mijn huidige camper gekocht, als ik ook maar had kunnen vermoeden dat de Belastingdienst zomaar gedane afspraken van meer dan 15 jaar geleden kan opheffen!!!!!

 

NOG even een waarschuwing!!!!!

 

In 2017 wordt OPNIEUW de WEGENBELASTING en HOUDERSCHAP belasting aangepakt door onze regering. (Hard geld nodig voor de oorlog tegen de Allah roepende koppensnellers in soepjurken.)

 

MAAR .BLIJFT DAN DE KWARTAAL REGELING VAN CAMPERS NOG BESTAAN.

IK HEB NOG GEEN BELANGEN VERENIGING WAARSCHUWINGEN UIT ZIEN GEVEN OM MAAR EVEN GEEN CAMPER TE KOPEN (of u moet veel te veel geld hebben, en denken aan snel doodgaan) EN DE NIEUWE WET EVEN AF TE WACHTEN.

 

Zoals u misschien aan de levende lijve ondervonden heeft moet u opeens ook weer (zomaar uit het niets) wegenbelasting betalen voor uw milieu vriendelijke auto, die toen u hem kocht belastingvrij was!!! Toch!!

ONBETROUWBARE wetten en politici hebben we dus. (lijkt Itali wel hier)

BRAM

 

Hieronder de nieuwsbrief van de stichting Autobelangen;

 

 

Goed nieuws: de vijf kandidaten zijn bekend!
We hebben ze gevonden; de vijf kandidaten zijn geselecteerd! Allemaal voldoen ze aan het ideale profiel zoals we dat samen met onze advocaat prof. mr. T. Barkhuysen van Stibbe Advocaten hebben opgesteld. De eerste briefings zijn zelfs al achter de rug en we zijn dus helemaal klaar voor de proefprocessen die binnenkort van start gaan. Wat ons betreft kan het niet snel genoeg beginnen! Wij danken iedereen voor de vele aanmeldingen.

Vijf keer procederen in plaats van n keer
Waar we aan het begin van het jaar nog dachten dat we n rechtszaak zouden gaan voeren, worden het er nu vijf. Dat komt omdat de belastingdienst (gelukkig in overleg met ons) in dat grote bestand van oldtimerbezitters vijf verschillende groepen onderkent. Het verloop van de vijf rechtszaken is allesbepalend voor de vele duizenden oldtimerbezitters die zich achter ons hebben geschaard en het spreekt voor zich dat we zullen proberen om het onderste uit de kan te halen!.

Dat het vijf rechtszaken worden in plaats van n, zoals we aanvankelijk dachten, was niet voorzien, maar is wel part of the deal en heeft gevolgen. Denk alleen al aan de financile kant van de zaak. Natuurlijk hebben we een perfect team van vrijwilligers dat met een enorme gedrevenheid bergen werk verzet (!) en ook onze advocaat van Stibbe Advocaten laat zich gelukkig van zijn goede kant zien. Maar niettemin komen de totale kosten een stuk hoger uit dan dat wij in eerste instantie dachten en daarom moeten we nog een keer een beroep op u doen om de rit te kunnen uitzingen. Gezien de belangen is er geen weg terug (willen we ook niet) en hebben we wel degelijk nog een lange weg te gaan.

Maatregelen voor de wintermaanden
Hoewel de procedures binnenkort beginnen, zal de realiteit zijn dat we pas tegen de zomer van 2015 een definitieve uitspraak hebben. Maakt u zich dus geen illusies dat we de zaak al vr de beruchte wintermaanden geregeld zullen hebben. Als u gebruik maakt van het kwarttarief motorrijtuigenbelasting (overgangsregeling) is het dus noodzakelijk dat u zich voorbereidt op de komende periode. Dat wil zeggen dat u stallingsruimte heeft voor uw oldtimer(s) n dat u voor alternatief vervoer zorgt waar u wl dagelijks mee kunt rijden. In de maanden december, januari en februari mag u immers volgens de huidige wet niet met uw oldtimer de openbare weg op (u mag er dus ook niet parkeren).

In dat verband zien we trouwens ook nieuwe ontwikkelingen zoals vastgoedondernemers en handelaren die de handen ineen slaan en gezamenlijk zorgen voor tijdelijke stallingsruimte in leegstaande panden. De
oldtimerpopupstore.nl is zon initiatief en zo zullen er zeker nog meer volgen.

Financile steun, hard nodig
Het is net als een aantal jaren geleden toen we met succes streden voor een goede fiscale youngtimerregeling: het is keihard werken, het kost ons allemaal erg veel tijd en door de vijf procedures ook nog eens heel veel geld! Hoewel we het eigenlijk liever niet doen, willen we toch n keer heel expliciet vragen of u ons ng een keer financieel wilt steunen om de zaak tot een goed einde te kunnen brengen. Wij denken daarbij concreet aan een donatie van uw zijde van 50, - zodat wij het als vrijwilligersorganisatie met weinig kosten en uw steun tot het einde van de rit kunnen uitzingen. U kunt dat doen via deze link 
vrijstellingoldtimer.nl/doneren. Zonder uw steun redden we het niet; zomer 2015, Its a long way to go... Doet u mee? Wij gaan er keihard voor!!! Bedankt voor uw steun.

Met vriendelijke groet,

Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer

 

 

TERUG NAAR PRIKBORD