Nou het is weer het zelfde als elk jaar om deze tijd in de winter( geschreven 17 jan.2015), en ik schrijf dit voor de vele nieuwkomers die overwinteren op het Iberisch schiereiland en voor de Spanje-gangers in het bijzonder. De trouwe lezers van deze site weten het wel zo langzamerhand.

 

Allereerst de accu’s.

 

Om deze tijd in Januari en Februari beginnen de meeste mensen weer te klagen en te tobben met hun accu’s.

Ondanks dat ze zonpanelen hebben en dit jaar de zon gelukkig veel te zien is, wordt er door de vlak gemonteerde panelen meestal toch te weinig stroom in de accu’s geladen als wenselijk.

De laptop – tablet – smartphone – mifi – ebook – alles moet opgeladen worden en dan ’s avonds de tv aan. Dat alles kost een respectabel aantal ampéres uit uw accu’s dus zorg ervoor dat die op peil blijven door eventueel een generator, of uw motor van uw camper regelmatig te laten draaien.

Trek u niet te veel aan van mopperende buren, dat hoort er nou eenmaal bij, die buren hebben nu eenmaal niets anders te doen dan in hun stoeltje voor hun camper te zitten, dus mopperen en boos worden op u als herrie maker is een afleidende en leuke bezigheid voor deze intolerante dommerts en AOW ontvangers. Mag u dan zelf ook weer bij de volgende herriemaker doen, maar hopelijk bent u niet zo kortzichtig.

 

Ook komen de roddels weer volop tot leven. De mensen staan om deze tijd meestal alweer een poosje bij elkaar (in de meeste gevallen) en dit leidt onherroepelijk tot roddelen.

Ziet soms een kern van waarheid in maar veel komt uit de voetzolen van de verteller omdat die zo hard aan zijn duim staat te zuigen.

Ik hoor het altijd maar aan en trek mijn eigen conclusie’s over iemand anders wel pas als ik hem/haar ontmoet,en zeker niet van de over hem of haar vertelde roddels.

Ik luister echter wel naar vertelde ervaringen!!!  Campers die aantoonbaar in de maling genomen zijn door iemand ( bv. reizende handelaars en andere sujetten) een gewaarschuwd mens telt voor twee tenslotte. (Zie de verhalen op het prikbord over slechte garage’s en andere snelle geldverdieners).

De mensen waarover het gaat praten natuurlijk niet meer met mij hahaha logisch, veel te bang dat ik namen ga noemen, maar zoals u wel gemerkt heeft doe ik dat nooit via deze site, met Campers (die voelen zich zelf heus wel aangesproken) wel bij Garage’s en andere bedrijven.

 

Maar goed sinds 14 Januari alweer het volgende vernomen.

 

Wegstuur actie van politie in Moreira van vrijkampeerders en wel  ’s avonds om 19.00 uur.

Wegstuur actie van politie in Cullera van vrij kampeerders met de toevoeging van de verteller, dat het de schuld van de Camping was. ?? jaja duimenzuigen weer, is een aanname van die man, en niets meer.

Heel mooie roddel vond ik persoonlijk dat het in Tavernes afgelopen is met vrijstaan wat door ene Bram (?) komt. Laat iedereen daar wegsturen door de politie naar de camping. Daar krijgt hij geld voor van de camping eigenaar jaja echt waar….de man stond het vol overtuiging aan mij te vertellen, waarop ik hem zei “Wat een lul die Bram, je stond er altijd zo lekker” wat hij volmondig beaamde.

Mijn tip voor die meneer; Als u niets weet over waar, hoe en wat, houdt u dan gewoon uw mond. Dergelijke leugens zijn immers betekenisloos, niet meer dan nutteloze broddelarij . Er is maar een passende reactie op uw geroddel: niet meer naar u luisteren, en daar ik niet zo haatdragend ben publiceer ik zelfs uw naam niet, u zult ongetwijfeld nog wel eens horen van één van de meer dan 7000 wekelijkse lezers van deze site hoe u voor lul stond en staat als u het door u verzonnen verhaal weer eens verteld. ( Of krijgt nu al rode konen terwijl u dit leest )

 

Duitse Harold de tv en satelliet en elektronica specialist heeft een hersenbloeding gehad en is door de ADAC naar Duitsland teruggebracht!! Dit is helaas een waar verhaal, heb zelf zijn vrouw gesproken.

Orgel Manni met vrouw Petra de wel zeer bekenden figuren die altijd op de Siegenwiese staan zijn na een jaar afwezigheid (gezondheid) ook weer onderweg daar naar toe. Is ook een waar verhaal,heb zelf Petra gesproken.

Verder heb ik geen nieuwtjes meer qua bekende Campers uit mijn kring dan, op dit moment. Verder nieuws is dat Los Alcazares weer stampvol staat met campingcars en andere bewoonde en enorm grote voertuigen.

Dat Playa Flamenca (Orihuela Playa) afgelopen is met de tolerantie na veel kranten artikelen hierover (zie prikbord)  en gezeur van een paar daar wonende no tollerance mensen, die geen zigeuners wilden, is het dit jaar voorlopig weer voorbij met parkeren daar.

 

Over kranten gesproken, ook de plaatselijke kranten plaatsen traditioneel deze maanden altijd wel weer een groot negatief getint artikel over de Kampeerauto’s.

Hoe het allemaal volgens hun uit de spuigaten loopt en dat we de gemeentelijke kosten zo belasten en zonder hiervoor te betalen maar in hun gemeentes staan en gratis en voor niets in het zonnetje zitten.

Staat nu weer een negatief artikel in “weekblad De Hallo” en spoedig (denk aan deze voorspelling als u het leest) in de “Costa Blanca Nachrichten” in “De Week” en in nog wat Engelse kranten zoals o.a “the Post”

Elk jaar weer een, haast traditioneel aan het worden, bladvullers item, voor deze regionale krantjes, de anti campingcar hetze.

Beetje kortzichtige artikeltjes meestal zonder wederhoor van de campers, maar geschreven uit het gezichtspunt van een meneer/mevrouw die zich journalist/e durft te noemen, zoals ik ook maar wat schrijf HAHA….

Groetjes weer van de amateur verhalen schrijver, die uw roddels en verhalen met plezier blijft volgen.

 

Bram

 

 

TERUG NAAR PRIKBORD