Oh oh…. de maand Februari is weer begonnen.

 

Velen van u weten het al en voor degenen die nieuw zijn, het is zo ongeveer de eerste maand van het jaar, dat u als vrije kampeerder, de voortdurende zelfbeheersing en tolerantie , (u doet hier in Spanje namelijk iets wat niet mag!), van de Polititie-Guardia Civil en de bewoners, verbruikt heb.

 

De “autoriteit” heeft weer maanden lang alle geldende verbodsbepalingen voor Campers genegeerd, omdat het toeristische inkomen in de wintermaanden niet hoog ligt in de verschillende dorpen, waar dit soort wagens placht te vertoeven, en elke Euro is er één.

Deze geweldloze ouden van dagen, die burgerlijk ongehoorzaam zijn, in hun Campers werden getolereerd om de inkomsten bron.

 

Daar er grote groepen van deze mensen op één plaats blijven wonen, wordt het in Spanje een beetje de gewoonte om deze mensen (Campers) zo rond Februari en begin Maart weer eens te gaan opjagen, daar de Pasen en de Carnaval feesten en de Fallas feesten, er weer aankomen ,en er dan weer andere toeristen komen die meer geld in kortere tijd uitgeven.

De overheid wil waarschijnlijk hun aandacht niet vestigen op deze manier van gratis wonen in Spanje.

 

Vervelend? Dat weggestuurd worden? Ja zeker…Onrechtvaardig?

Nou nee.

De plaatselijke bevolking heeft de vuilophaaldienst betaald.

Betaald voor uw water voorziening, en ervoor gezorgd dat de openbare diensten van betreffende stad/dorp bijvoorbeeld , de casa cultura voor gratis wifi, etc. bleven functioneren.

De rioolrechten voor u betaald en nu zijn ze die extra kosten even zat, en gunnen dit nu aan  ander mensen.

 

Want…ze hebben één onwrikbare zekerheid. Het wegsturen van u met uw Camper, maakt voor hun financieel niets uit. Anderen  komen toch weer terug, en uzelf?….probeert het over een paar dagen/weken ook weer eens om terug te gaan naar die “fijne” plaats toch?

 

Anders gezegd “ Camper bezitters, verzieken het voor elkaar, door de enorme hoeveelheid, die “gratis” willen wonen.

“Daar heb ik een Camper voor gekocht” hoor ik vaak.

 

Nu wordt dit artikel geschreven door de “bijna” uitvinder van het “gratis gebruiken van”, ofwel ikzelf (bram) doe dit ook al heel lang, en ook ik wil eigenlijk niet geconfronteerd worden, met de feiten.

Ik  leid namelijk ook aan cognitieve dissonantie (verwar mij niet met de feiten)

Tussen de droom en de daad staan wettelijke praktische bezwaren, dat is nou eenmaal zo, ook al vind ik het niet leuk.

 

Dus helaas, net zo elk jaar, gaat het de komende maanden weer gebeuren.

 

“No Camping aqui” roepende agenten, die tegelijk foto’s van uw kenteken nemen, om te zien of u wel echt vertrokken ben de volgende dag.

 

**Er waren verleden jaar twee uitzonderingen op deze regel.

 

** De ongeveer honderd (waren er in de toptijd 250) nog staande Campers in Cullera werden met de paasdagen pas weggestuurd. (sommigen hadden er 6 maanden gewoond)

 

**  Cañada de Galego Playa de Perchelles. Beter bekend als de Geitenwei of de Ziegenwiese.

Daar is er één keer verleden jaar “geruimd” verder niet.

Mooi, om te weten mocht u nog even langer dan April willen blijven.

 

Voor mensen met een iets ruimere beurs zijn er gelukkig veel Camperplaatsen en Campings, maar die ruimere beurs, is niet voor iedereen weggelegd, voor mij ook niet helaas.

 

Groetjes.

 

Bram.

 

TERUG NAAR PRIKBORD