Hallo,

 

Zoals ik in Diesel heffing later, op 16 April verleden jaar al geschreven had, was toentertijd de extra belasting heffing op oude diesels een jaar uitgesteld.

 

Echter helaas pindakaas we blijven geen geluk houden… onderstaand artikel stond vandaag in de Telegraaf.

 

 

“AMSTERDAM - De toeslag op de wegenbelasting voor oude, vervuilende dieselauto’s komt er volgend jaar alsnog. Maar door de ict-problemen bij de fiscus krijgen bestuurders eerst een dubbele incasso of afschrijving.

 

De ’dieselheffing’ zou eigenlijk begin dit jaar al ingevoerd worden. Maar vanwege de technische mankementen bij de fiscus kwam er een jaar uitstel.

De problemen zijn eigenlijk nog niet opgelost, maar vanaf 1 januari 2020 wordt de dieselheffing toch ingevoerd.

Dat kan nog niet in het nieuwe systeem voor de motorrijtuigenbelasting, dus is er een omweg bedacht.

Tijdelijk wordt de toeslag als een zelfstandige belasting behandeld.

 

Twee rekeningen

Dat komt er in de praktijk op neer dat ongeveer 700.000 belastingplichtigen met zo’n oude vervuilende diesel komend jaar twee rekeningen gaan ontvangen:

een voor de reguliere wegenbelasting en een voor de dieseltoeslag. Dat valt te lezen in de halfjaarsrapportage van de Belastingdienst.

 

Wie heeft gekozen voor een maandelijkse incasso ziet volgend jaar dan ook twee afschrijvingen van zijn rekening. De fiscus hoopt vanaf 2021 de nieuwe systemen wel in gebruik te hebben en dan gewoon weer met één rekening of afschrijving te kunnen werken.”

 

Als het niet makkelijk kan gaan we het gewoon moeilijk doen, zullen ze gedacht hebben bij het belasting personeel, de kreet ‘makkelijker kunnen we het niet maken’ blijven ze stug handhaven.

 

Trouwens de betreffende schrijver beschrijft het weer ’’overdone’’ om te schrijven….”met zo’n oude vervuilende diesel’’  Zo wil men langzaam en voor u misschien tamelijk ongemerkt, een hetze opbouwen tegen oudere voertuigen, die toentertijd geheel volgens de normen van toen gebouwd waren.

Dus niet zoals de zonder de zogenaamde schone diesels van nu….met sjoemelsoftware..

 

 

Groet Bram

 

 

Wel interessant ik wil meer verhalen lezen en klik op deze zin