Ook wij zijn weer door een camperhandelaar bedrogen en Ja hoor Bosma campers .

Wij hadden een flair gezien zag er heel mooi uit oke we gaan een bod doen en kijken of we kunnen inruilen nl een heel mooie caravan van 2005 en een iets zwaardere luxe auto van 2004 en een bij betaling van 10000 euro toen wij bij bosma aankwamen was de camper er niet was even apk keuren oke wij wachten na een half uurtje kwam hij aan

Nou het was al meteen dat word hem dus niet eerste plaats waren de mistlampen afgeplakt en dat gebeurt als ze niet werken moeten ze voor de keuring niet zichtbaar zijn over het dak was ook tape geplakt maar van binnen was er niets meer heel alles was kapot en dan het rechterraam aan de bijrijderskant daar kon ik niks doorzien helemaal tussen het glas beslagen hoe kan een garage zoiets goedkeuren .

Na heel gepraat en gezoek werden mij diverse campers aangeboden die iets duurder waren maar voor de zelfde prijs als de eerste maar geen van alle beviel mij .

we moesten opgaan schieten want mijnvrouw is diabetes en moest spuiten en we moesten nog 300km rijden daarzij haar spuit was vergeten en op het laatste moment komen ze met een hymer prijs was hoger maar toch voor de zelfde prijs

Ook niet gekeurd dus ze moesten gauw gaan keuren bosma krijgt een telefoontje afgekeurd ja keur hem maar goed dan maken we een afspraak of nee de klant maakt een afspraak om langs tekomen na een paar weken om te reparatie

Dus veel tijd hadden we niet wij weg direct naar huis alleen ff wat tanken de wagen starte moeilijk thuis gekomen neergezet en de volgende dag verder kijken . Starten nada opzoek accu stukverder speuren hh accu 230 ah doppen eraf vedraaid kurk maar dan ook kurkdroog 5 liter distri water bij gevuld ja dat kun je wel vergeten. Verder onder zoek echt waar meer dan 30 meter lichtslang die je met kerstmis gebruikt door alle kastjes zowel boven als onder door dehele camper audio kabels het leek wel een muziek studio zoveel ik weet niet waar voor.

Verder speuren onder het bed achter wat ze verhoogd hebben voor een garage te maken ik dacht dat die orgineel was maar nee dat hadden ze laten maken maar onder de matras schimmel en niet zo zuinig.en overal zijn stekkerdozen gemonteerd.

Onder kant wagen bespeuren ik kon wel huilen de bumper aan beide katen gescheurd en van het chassis los en de rest een bonk roest bouwjaar 1998 de vraag prijs was21900 en met inruil 23900 We hebben firma list en bedrog een in gebrekestelling gestuurd en ik kreeg promt een telefoontje met veel bombarie en toen de aanbieding een nieuwe hh accu en dag is het .

natuurlijk niet akkoord gegaan nu de bovag aan geschreven en een verzekerings deskunduge en nu ga ik de rdw inschakelen voor een keuring en een rapport voor raparatie.

 

Peter Eijkenboom

 

Beste Peter,

Omdat deze site per week door duizenden camper vrienden gelezen wordt en meneer Bosma voor mij geen onbekende is door eerdere problemen die hij had met  geplaatste artikelen ,over zijn service, op deze site.

Een reactie op uw aankoop verhaal.

 

Als eerste;

Het bedrijf Bosma bestaat al jaren onder de zelfde naam, en dat gaat niet lukken bij alleen maar slechte recensies....dus er zullen ook wel tevreden klanten zijn
 
Hier mijn reactie op uw klachten.

Als  ik het verhaal goed begrepen heb, voelt u zich goed genaaid door Bosma.
Dat kan ,de man is in mijn beleving een rappe overheersende verkoper.
Door artikelen op deze site heb ik al een paar keer met Bosma in de clinch gelegen, en de man kwaakt als een Brulkikker om zijn vermeende gelijk te halen, smijt met termen als laster en smaad, om indruk te maken. 
Ik vrees dat u dan ook nog een zware dobber aan 'uw recht halen' gaat krijgen daar u zelf, mijns inziens, nogal wat fouten gemaakt heeft bij de aankoop.
Zoals u schreef stond u nogal onder tijdsdruk en u was geestelijk misschien al wat moe van alle andere Campers kijken, dus 'we kopen deze maar'.
Allereerst had u wettelijk verplicht een proefrit met de camper moeten maken voordat u hem kocht.
Verder wordt er overal en door iedereen gewaarschuwd om geen verkopers op hun mooie ogen te vertrouwen en de camper die u wilt kopen te laten keuren inmiddels een aankoop keuring.
Dan waren al uw huidige klachten snel te voorschijn gekomen.


U had ook bijvoorbeeld deze checklist kunnen uit printen en gebruiken tijdens uw aankoop.


De andere kant van het verhaal is dat de verkoper (uw woord tegen het zijne) u niet de gebreken heeft verteld ,als zijnde een kapotte bumper en veel roest, maar ik vind het vervelend voor u om te zeggen maar…."dat had u in plaats van thuis, ook daar voor de aankoop, kunnen zien! evenals de led lampen en stopcontacten en de slechte huishoud accu en de schimmel onder het matras.”

Misschien een kleine troost.
Ik heb zelf ook wel eens een camper te snel impulsief gekocht en dat heeft me ook veel extra geld gekost. Ook een aardige goedgebekte verkoper. Die fout maak je maar één keer in je leven.


En dan tot slot U had vooraf ook even kunnen googelen op "reviews Bosma campers " of op "klachten Bosma Campers", en uw conclusie kunnen trekken of u met dit bedrijf in zee wilde gaan.
Sterkte met uw strijd ....maar in dit geval lijkt het me niet allemaal Bosma zijn schuld,  buiten de vraag of het netjes is om u niet te wijzen op de gebreken, zo hij ze al wist.
Verdere is het een een vlotte babbelaar, en heeft u zich waarschijnlijk bij een kopje koffie  te snel laten “inpakken”. 

 Zo denk ik erover.

 

Groet Bram

 

Ik wil meer verhalen lezen en klik op deze zin.