Nu erveel mensen op vakantie gaan met de Camper is onderstaande informatie denk ik voor sommigen interessant.

 

Toeristen die met hun camper op vakantie gaan naar Engeland, hoeven zich weinig zorgen te maken over snelheidsovertredingen.

Onlangs gingen nog meer dan 400 Europese snelheidsovertreders vrijuit nadat ze waren geflitst op de snelweg M20 in Kent, zo meldt de Britse krant The Telegraph.

Ironisch genoeg komt dit door een EU-richtlijn die in 2017 werd ingevoerd, zodat het voor lidstaten gemakkelijker wordt om automobilisten op te sporen die in het buitenland een overtreding hebben begaan.

De richtlijn dwingt de lidstaten om de identiteit van de eigenaar van een voertuig vrij te geven - en dus niet identiteit van de bestuurder die op het moment van de overtreding of het misdrijf achter het stuur zat.

In de meeste EU-landen is de eigenaar of kentekenhouder van de auto namelijk verantwoordelijk voor het betalen van de boete, ongeacht wie er rijdt.

In Groot-BrittanniŽ wordt een bekeuring echter standaard doorgestuurd naar de eigenaar van de auto, waarna deze dan moet verklaren wie er achter het stuur zat, zodat die persoon de overtreding krijgt.

 

Volgens de wet in Groot-BrittanniŽ krijgt degene die achter het stuur zat dus de overtreding op zijn of haar naam. Maar de Britse politie heeft geen bevoegdheid om een buitenlandse autobezitter te dwingen te onthullen wie er reed op het moment van een overtreding.

In theorie zouden ze hun politiecollega's in de desbetreffende landen om hulp kunnen vragen, maar dat lukt zelden tot nooit, omdat in bijna alle landen ernstiger misdaden prioriteit hebben.

En als het al lukt, gaat er vaak meer dan een half jaar overheen, waarna dit soort overtredingen is verjaard.

 

 

Groet Bram

 

 

Ik wil meer lezen en klik op deze zin