Hieronder een redactioneel artikel uit ‘La Voz De Galicia’

Vanwege de zomer hitte in Spanje trekken veel Spaanse Campers naar het Noorden.

Asturias. Galicia

Dat schijnt ook daar irritatie op te leveren.

Stuk is van afgelopen zaterdag 19 Augustus

 

Campers nemen de parkeerplaatsen over

Sara Perez Peral

SARA PEREZ

 

Afgelopen weekend stonden bijna honderd campers, caravans en campers in op de parkeerplaats bij de Fisterra-vuurtoren. BASILO BELLO

Hun aanwezigheid is wijdverbreid buiten de gebieden die uitdrukkelijk zijn toegestaan voor deze voertuigen.

Ze kunnen parkeren, maar niet kamperen, en dat is niet altijd wat er gebeurd.

 

19 augustus 2023 . Bijgewerkt om 05:00 uur

Het campertoerisme in Galicië groeide explosief na de pandemie van het coronavirus, waarbij het aantal reserveringen met 200% toenam.

Op dat moment vroeg de Galicische Federatie van Gemeenten en Provincies (Fegamp) zich af of de gemeenschap bereid was om deze vloot te huisvesten en besloot te regelen hoe deze reizigers moesten parkeren en overnachten met hun voertuigen.

Twee jaar later heerst er chaos op de parkeerplaatsen in de meest toeristische gebieden.

 

Bewijs hiervan is het beeld dat afgelopen zaterdag werd ervaren op Kaap Fisterra, toen bijna honderd campers, caravans en campers het parkeerterrein overnamen . De gevolgen werden ervaren door de rest van de toeristen die probeerden hun auto in de buurt van de vuurtoren te parkeren, een onmogelijke missie, en uiteindelijk door het milieu, vanwege de milieu-impact van het afval en puin dat in het gebied was achtergebleven.

 

De waarheid is dat er aan de Costa da Morte geen geweldig aanbod is voor dit type reiziger.

Er zijn namelijk slechts acht serviceplaatsen en één (besloten) parkeerterrein ingericht.

 

Hetzelfde gebeurt in Santiago, waar camperaars maar één gemeentelijk gebied hebben waar ze hun voertuigen mogen parkeren , dat van Salgueiriños .

Met een capaciteit voor 80 campers, zijn de openingstijden van acht uur 's ochtends tot acht uur' s middags en zijn diensten omvatten het legen van grijs en zwart water en een drinkwaterpunt. De prijs van toegang tot de locatie is 4,15 euro (als de uren worden overschreden, gaat het tarief omhoog naar 14), en de prijs van diensten is 3,5.

 

Het probleem voor camperreizigers is in dit geval de afwezigheid van voorzieningen , zoals elektriciteitspunten, groen- en kinderzones, warme douches en badkamers, picknickplaatsen of internet.

Daarom vinden ze het gebied goed "om doorheen te trekken". Een van de gebieden die ze in het centrum van Santiago gebruiken om hun voertuigen te parkeren, is de Burgo das Nacións, evenals het Auditorio de Galicia.

 

Een groep caravans in A Lanzada.

 

De waarheid is dat campers, caravans en campers deze zomer de parkeerplaatsen in de meest toeristische gebieden van Galicië vullen, zonder echt te weten hoe ze verder moeten, wat wel en niet mag.

De Algemene Directie Verkeer publiceerde op 11 juli een instructie met nieuwe regels voor dit type voertuig waarin aspecten als snelheid, stoppen en inparkeren, het gebruik van veiligheidsgordels en beveiligingssystemen, de uitrusting waarmee ze de technische keuring moeten uitvoeren, de ontvangst- of kampeerterreinen en het vervoer van hulpvoertuigen.

 

De instructie stelt dat campers kunnen worden geparkeerd zoals elk ander voertuig , en maakt onderscheid tussen de begrippen parkeren en kamperen.

Een activiteit, dat laatste, "waarvan de regelgeving niet overeenkomt met verkeersregels, maar met toerisme", zegt de DGT.

Zolang het de begrenzing van wegmarkeringen of de door de gemeenteverordening van de raden geregelde tijdslimiet niet overschrijdt, verandert het feit dat zijn reizigers binnen zijn niets.

Het enige relevante is dat wat binnen gebeurt niet overstijgt naar buiten, dat wil zeggen dat kraampjes, luifels, nivelleringsinrichtingen of stabilisatiesteunen niet worden gebruikt , evenals dat het voertuig geen enkele vorm van vloeistof of geluid afgeeft en dat neemt niet meer oppervlak in beslag dan wanneer het gesloten is.

 

Een van de klachten die camperaars bij Verkeer indienen, is dat er gemeentehuizen zijn die in hun gemeenteverordening het parkeren van deze voertuigen op (een deel van) stedelijke wegen verbieden.

 

Campers geparkeerd in het park Adolfo Suárez, achter het centrum van Padre Rubinos.

 

In het Barbanza-gebied zijn lokale overheden gedwongen om actie te ondernemen.

Zo zijn er in Boiro twee openbare parkeergarages op de stranden van Barraña en Mañóns waar reizigers voor 6 euro per nacht kunnen overnachten.

Hetzelfde model werd gevolgd in Carnota, waar 11 gratis parkeerplaatsen bij de vuurtoren van Punta Insua werden gecreëerd. En in Lombáns is er een loospunt voor rioolwater en een voor drinkwater.

 

In het geval van A Illa de Arousa , waar de afgelopen zomers de aanwezigheid van campers de meest onverwachte plaatsen bereikte, lijkt de situatie dit jaar weer normaal te zijn. "Er zijn geen grote problemen",zegt de socialistische burgemeester Luis Arosa. Hoewel sommige coëxistentieproblemen zich blijven voordoen.

 'S Avonds, zodra de lokale politie ophoud, beginnen deze voertuigen bijvoorbeeld de parkeerplaats van O Bao in te nemen, vanwaar ze de volgende dag vertrekken voordat de dag van de agenten begint. Maar dat is een picareske waartegen het moeilijk te bestrijden is. Er is ook een merkwaardig geval geweest: een door de agenten ontdekte camper die is aangesloten op een bestaande gemeentelijke pomp op een strand: er is een proces verbaal uitgeschreven aan de eigenaar.

 

Een ander geval is dat van O Grove . In deze maand augustus worden tot 250 voertuigen van dit type geteld op het schiereiland tijdens de weekenden, wanneer ze de ruimte overnemen van andere auto's die zien hoe de taak van parkeren onmogelijk is geworden, vooral bij de toegangen tot de stranden.

De Lokale Politie zet in de zomer controletaken in om de invasie van ruimtes zoals het havengebied of de promenades te voorkomen, maar vanaf de Concello erkennen ze dat het een strijd is die ze moeilijk te winnen hebben.

" De camperverenigingen zullen komen protesteren en vragen om een gebied voor hen te creëren, maar dat is met deze bundel onhaalbaar ", zegt de socialistische burgemeester José Cacabelos. « We zouden het hebben over een perceel van 5.000 meter en we hebben geen gemeentegrond om dit onder ogen te zien», benadrukt hij.

 

Caravanisten in Salgueiriños, aan de rand van Santiago.

 

Maar zelfs in de toegestane gebieden voor campers, caravans en campers is het moeilijk om een plek te vinden.

In de Ribeira Sacra is er bijvoorbeeld maar één die de diensten heeft van Solpor Camperpark, in Sober, op enkele kilometers van de Sil-kloven en de Amandi-wijngaarden. «Er zijn mensen die geen plaats meer hebben. We zitten vol”, legt Noelia Rodríguez, de receptiemanager, uit. In de omgeving zijn er meer overnachtingsruimtes, maar geen enkele met barbecue, zwembad, bar, badkamer, douche, wasserette, verkoopautomaten, winkel , bakkerij, bibliotheek en sociale ruimte met spelletjes. Dit alles voor tussen de 15 en 20 euro, afhankelijk van het seizoen, plus een vergoeding voor elektriciteit.

 

Maar bij het probleem van het vinden van een overnachtingsplek komen privé-initiatieven die aan de wet ontsnappen .

Er zijn tal van parkeergarages die percelen aanbieden tegen een goede prijs. Porto do Son is een voorbeeld, met privé-eigendommen dicht bij het strand of in afgelegen gebieden, waar bewoners een kans zagen.

De wethouder voor toerisme, Manel Deán, legt uit dat de lokale politie alert is op strategische punten zoals de stranden van Río Sieira en As Furnas, zodat camperaars niet parkeren. " We willen niemand criminaliseren, maar er zijn veel legale bedrijven die 's nachts gaan zonder de openbare ruimte binnen te dringen ", zegt hij. Het doel is niet te boeten, maar om reizigers te informeren waar ze kunnen parkeren. Alleen recidivisten worden gestraft.

 

Met informatie van JF Alonso, C. Arias, L. Campos, S. Garrido, A. González, L. Ríos, R. Estévez en D. Sánchez

 

LA VOZ DE GALICIA S.A.

 

 

Terug naar Prikbord