31-10-12

Nou dat is voorlopig slecht nieuws voor de Oldtimers, of in ieder geval de Campers die volgend jaar Oldtimer zouden worden.

 

Hieronder de tekst van het regeerakkoord;

 

De vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting voor oldtimers wordt vanuit milieuoverwegingen afgeschaft.

 

Een kort zinnetje zonder verdere uitleg.

 

Hoe “ze” deze regel willen uitvoeren, en wanneer zullen we nog wel horen maar het ziet er niet goed uit.

 

Mocht brutaalweg de hele regeling afgeschaft worden dan storten de prijzen van oude (prachtig onderhouden en gekoesterd) Campers volledig in.

 

Ik heb ook het gevoel dat het speciale tarief van de wegenbelasting voor Kampeerauto’s wel eens zeer binnenkort gespreksstof kan gaan worden voor de milieu kliek, in de regering.

Waarom een speciale korting regeling voor die vervuilende vakantie auto’s. Weg ermee…… betalen wordt de lucht echt schoner van.

 

Alles kwats dat afschuiven op het milieu, Phh….laat je toch 1 defensie straaljager aan de grond staan. Alle uitstoot, weer verrekend.

(Oh nee kan niet, we zijn nog aan het oorlog voeren in Afghanistan, wat we opleiden noemen) anders klinkt het zo rot voor die milieu kliek (zelfde soort mensen)

 

Bovenstaande is natuurlijk mijn mening, die ik hier kan schrijven zonder inspraak van die genoemde milieu kliek

 

Bram

 

Ik ontving van Rob (met dank hiervoor) onderstaande mail

 

Mocht je willen protesteren, hieronder de betreffende links.

Rob
 
14 November 2012


Inmiddels is de digitale protest petitie gesloten met meer dan 60.000 ondertekenaars TEGEN de regeringsplannen.

Met een beetje geluk brengt het iets op, en de geruchten zijn…. dat het in ieder geval de aandacht heeft van de betreffende minister. Maar daar we helaas niet meer op deze nieuwe regering kunnen vertrouwen en we veranderd zijn in een bananen republiek Qua “houden aan beloftes” wacht ik wel af hoeveel geld ik dalijk kwijt ben, voor mijn Oldtimer.

Nu niets, dus wat ik dan ook MOET gaan betalen is al meer…..

Verzinnen mensen hoe komen we er onder uit? In een ander land aanmelden?kenteken ? of gewoon allemaal niet betalen, ofwel burgelijke ongehoorzaamheid, kan ook.

 

Het LAATSTE NIEUWS vanuit de “bananen republiek Nederland”

 

Kamer helpt liefhebber met oldtimer

 

21 November 2012

 

 

 DEN HAAG - De Tweede Kamer schiet mensen te hulp die een oldtimer als hobby hebben en er maar weinig in rijden.

 

 

De vrijstelling van motorrijtuigenbelasting moet voor die groep overeind blijven, stelde een ruime meerderheid van de Kamer dinsdag.

 

SP-Kamerlid Farshad Bashir had daar een motie over ingediend. Het kabinet is van plan om oldtimers per 1 januari aan te slaan voor motorrijtuigenbelasting, maar moet nu van de Kamer gaan nadenken over manieren waarop het dagelijks gebruik wordt ontmoedigd.

 .

De liefhebbers die gemiddeld niet meer dan een paar duizend kilometer per jaar afleggen, worden als het aan de Kamer ligt vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting.

 

Zeer vervuilend

 

De laatste jaren neemt het aantal oldtimers - auto's en motoren ouder dan 25 jaar - snel toe. Steeds vaker gaat het om zeer vervuilende auto's waarmee sommigen gewoon forenzen of in elk geval veel kilometers maken. Het Planbureau voor de Leefomgeving deed daar onlangs onderzoek naar.

 

Het kabinet wil de vervuiling door die oude auto's via de motorrijtuigenbelastingen aanpakken, maar treft daarmee ook de liefhebber die op zondag een rondje over de dijk rijdt in een Austin-Healy cabriolet of in een lelijke eend.

 

De Kamer nam ook een motie aan van PVV-Kamerlid Roland van Vliet. Daarin wordt gesteld dat voorkomen moet worden dat ,,ontelbare bezitters van oude auto's en motorfietsen gedwongen worden hun culturele erfgoed op te geven door gedwongen verkoop''.

 

BSN

 

Ook een andere motie van Van Vliet werd aangenomen. Die vraagt het kabinet om te bekijken of buitenlanders die in Nederland wonen of werken via een burgerservicenummer kunnen worden aangeslagen voor de motorrijtuigenbelasting.

 

Dat moet een einde maken aan de situatie waarin 7 op de 10 arbeidsmigranten de motorrijtuigenbelasting makkelijk kunnen ontduiken omdat ze met een buitenlands kenteken rijden.

 

 Door: ANP

 

 

 

TERUG NAAR PRIKBORD