Wij pikken het niet langer

 

Wat nou “wij” Wie zijn dat dan? Wat wordt er niet gepikt? Wie bepaalt dat eigenlijk.

Kijk dat is nou de reden dat al dat internet geschreeuw op sociale media meestal zo onbevredigend is, voor mensen boven de 40.

Als je jong bent is er soms nog wel het “Wij”gevoel maar eenmaal ouder?

 

Het enige “wij” gevoel wat we nog kennen is als het Nederlandse elftal wint dan winnen wij, maar als ze verliezen is dat wij ook gelijk verdwenen.

 

Zoals ook het “wij “als Campers eigenlijk een loze kreet is.

Want “Ze” regelen het wel.

Kijk die Bram (Ik dus) blijft heus wel verhalen schrijven waarom zouden “wij” het dan doen? is een veel gehoorde redenatie.

Trouwens veel mensen zijn het schijnbaar niet eens met mij en “Ze” mijden me dan ook als ik ergens sta. Doodsbang dat ik iets over “ze” schrijf terwijl ik nooit namen noem. Zo gevoelig/kinderachtig zijn “ze”

 

Kom ik dus op het woord “ZE”  wat net als “WIJ”ook een raar woord is.

 

Neem maar een straat interview. Er is een hoop gerommel in de politiek deze dagen, en dan wordt aan het volk gevraagd wat daar op straat rond loopt, wat die man van de politiek vindt.

De man antwoordt dan “Ze proberen ons te naaien”

En wij als kijker blijven dan met de vraag zitten wie hier eigenlijk bedoelt wordt met “ze”.

Het college van B en W? De overheid? Alle mensen met macht? Alle bankiers? “Ze” is dus een vage term voor iets bedreigends, wat iemand vaak zegt als er iets gebeurd ten nadele van hem, “Ze” zijn nog niet van mij af., terwijl hij daar geen concrete personen mee bedoelt, maar vechten tegen een organisatie is nou eenmaal onmogelijk dus moet de organisatie vermenselijkt worden, en dat kan met het woord “ZE”.

 

Na een mooie camperreis roepen vaak mensen dat nemen “ze” me niet meer af, maar er is hier in dit geval niemand die deze ervaring af wil pakken.

Dus in dit geval geeft de spreker aan met het gebruik van het woord “ze”dat hij zich eigenlijk altijd al een beetje bedreigd voelt, en dat hij alleen van dingen zonder enige tastbare waarde de zekerheid heeft dat “ze” dit niet kunnen afpakken.

Zover zijn “wij” dus al gevormd door de politici en bankiers.

 

Het is eigenlijk wel zielig, dat alle campers die ik spreek zeggen dat “wij” er toch niets aan kunnen doen.

 

Ik ben van mening dat dit wel kan.

De Oldtimer belasting voor Campers wordt afgeschaft, er wordt gesproken over afschaffing van het kwart tarief motorrijtuigen belasting voor Campers, wat nu nog in alle toonaarden wordt ontkent, wat weer net zo betrouwbare ontkenning is als hypotheek rente aftrek, nivellering enzovoort.

 

Maar in deze gevallen hebben  “ze”, de plannen makers en uitvoerders, gelukkig wel namen. Mark en Diederik de aanvoerders van de roverbendes die zijn gaan samenwerken, om vanuit hun standpunt gezien,  “ze” wel eens een oor aan te naaien, wat dan “wij” weer zijn.

 

Bah……. Dus beste Camperrijders schrijf en bel uw belangen verenigingen, of deze legale actie willen ondernemen (wat ze wettelijk mogen doen) om te voorkomen dat het camperen alleen nog voor een bepaalde elite groep is gereserveerd.

En uzelf kunt altijd ook vanuit uw luie stoel een @ sturen naar Mark of Diederik, of naar hun partijen.

 

pvda@pvda.nl   vvd@vvd.nl

 

 

Bram

 

Dankbetuiging;

“In bovenstaand artikel heb ik gebruik gemaakt van woordspelingen en zinsnede die niet allemaal door mij zelf verzonnen zijn, maar sommigen door Paulien Cornellisse gepubliceerd in haar boek “Taal is echt mijn ding” Een aanrader om ook eens te lezen/kopen.”

 

 

TERUG NAAR PRIKBORD