18 Augustus 2012

Ongelofelijk wat een mooie week hebben we. Op dit moment staan we bij het “Brielse Meer” vlak bij het “Oostvoornse meer”en  “ de Maasvlakte”.

We wilden met de Camper, naar het Oostvoornse meer, maar door de enorme file, om half tien vanochtend al, (Zaterdag 18-08-2012) besloten we Brielse maas Noord afslag te nemen.

We vonden nog net een plekje aan het water, waar iemand , op eigen initiatief, een stukje van de oeverplanten verwijderd had.

Vreemde mensen die van het Recreatieschap hier  in Zuid-Holland, die hier de boel beheren. Hebben wel een “dag kampeerterrein” aan het meer, maar ze zorgen ervoor dat je het meer NIET in kan, om even te zwemmen of zo, door een enorme begroeiing te laten staan op deze geschatte 200 meter lange oever aan het dagkampeerterrein.

De reden dat ik dat vreemd vind is dat er misschien 6 weken per jaar mensen zijn die van het meer kunnen genieten zonder boot, en die dan zelf maar de begroeiing moeten kappen, en snoeien, om het water in te kunnen.

Wat ik ook vreemd vind is dat er geen toiletten zijn. Geven ze de crisis natuurlijk de schuld van, lekker makkelijk tegenwoordig. Wil je ergens onderuit……Tja het is crisis hé…. Wat kost nou twee van die Dixie toiletten huren voor een week of zes, inclusief onderhoud (leging schoonmaken) Kost dat nou echt zoveel??? Nee ze laten hier wel een ambtenaar rondrijden met een agressief logo van een gebalde vuist met daar onder de tekst HANDHAVING  over intimideren gesproken….. wat stoer. Dus stel je voor …deze “handhaver” komt langs terwijl je staat te urineren in de bosjes…….omdat er geen Dixie’s staan en je twee uur in de file gestaan heb uit Rotterdam om hier te komen, heb je  dan pech PHHHH……

Bij navraag aan de stoere handhaver blijken er echter wel wat toilet huisjes aan het meer te staan, waarvan helaas de helft gesloten is (crisis hé). Toen ik ze ging zoeken zag ik tegenover een ligweide, in de bosjes waar dus iedereen die daar op de ligweide recreëert,  zijn ontlasting doet, een bordje staan met een pijl “toiletten”, en een paar honderd meter verder lopen ja hoor….een toilethuisje wat open is, en gebruikt kan worden.

Je moet het even weten. Bij deze weet u het ook.

Mijn advies, als het mooi weer is en u wilt hier eens een dagje recreëren met uw Camper aan het meer, neem een snoeischaar mee.

Maar zoals een goede vriend van mij (gevlucht uit Oost Duitsland, jaren geleden) altijd zegt: “Dat het allemaal mag hé, dat is toch kicken” en vanuit zijn verleden gezien is het ook zo.

Ik sluit me hier dus maar bij aan.

Fijn dat ik hier mag staan. Jammer dat het verder, net effe niet goed geregeld is.

Groet Marianne en Bram

 

TERUG NAAR PRIKBORD