Algeciras wil een camperplaats.

 

 

https://www.algecirasalminuto.com/

 

Vertaling google

 

Adelante Algeciras stelt voor om in de stad een serviceplaats voor caravans te creëren

  De gemeentelijke groep van Adelante Algeciras zal er bij het overheidsteam op aandringen om, op een geschikte locatie in de stad, een punt of servicegebied te creëren voor het parkeren en overnachten van voertuigwoningen, bestemd voor de aandacht en het beheer van mobiliteit en de eisen van rondreizend toerisme.

 

        In die zin heeft de gemeentelijke woordvoerder, Javier Viso, aangekondigd dat zijn formatie in de volgende plenaire vergadering een motie zal indienen zodat Algeciras een infrastructuur heeft voor de organisatie van mobiliteit in caravans en dit type toerisme begunstigt.

“Wij zijn van mening dat Algeciras met de conditionering van een gebied voor caravans een grotere zichtbaarheid en projectie zou krijgen, terwijl verontreinigingsproblemen worden vermeden door de lozing van het afval dat wordt gegenereerd door deze voertuigbehuizingen, die riool- en rioolwatertanks hebben. Die vereisen diensten voor dit doel ”, legt Viso uit.

 

Adelante Algeciras benadrukt dat rondtrekkend toerisme, door het gebruik van huisvestingsvoertuigen zoals caravans, campers en campers, een aanzienlijke toename doormaakt in ons land.  Ondanks de pandemie was juli 2020 de beste maand in de geschiedenis in de sector van de verkoop van deze voertuigen, volgens gegevens van de Spaanse Vereniging van Caravaning Industry and Commerce (ASEICAR) en ook in de verhuursector. Van deze voertuigen, die in 2020 met 30% is gestegen, zoals aangegeven door het Indie Camper-platform.

Evenzo worden de gebruikers van deze toeristische modaliteit bevoorraad in lokale winkels, verwerven ze ambachten en genieten ze van de cultuur en gastronomie van de plaatsen die ze bezoeken, wat een economische injectie betekent voor de bestemmingen.

In de woorden van Viso: “Het is interessant om de ervaring van sommige Andalusische gemeenten als referentie te nemen, waarvan de kooplieden een zeer positieve balans vinden.  Volgens openbare verklaringen van Andalusische kooplieden en bedrijfsverenigingen helpt campertoerisme om seizoensinvloeden te doorbreken en levert het voordelen op voor een grote verscheidenheid aan bedrijven, voornamelijk voedings- en horecabedrijven ”.

Voor de samenvloeiing van Izquierda Unida en Podemos, weerspiegelen al deze positieve omstandigheden de noodzaak voor deze toeristische activiteit om ruimtes te hebben die de nodige maatregelen garanderen om deze met de nodige garanties bij te wonen, door een servicegebied voor deze voertuigen aan te passen in de stad Algeciras.

"Met de creatie van een gebied voor caravans, zou de dienstverlening aan deze rondtrekkende toeristen verbeteren, zou het toerisme in de stad worden gediversifieerd en zou het ook een extra economische injectie voor de lokale handel en horeca opleveren, aangezien deze gezinnen gemiddeld genomen een budget hebben tussen de 900 en 1.100 euro ”, aldus de woordvoerder van Adelante Algeciras.