Santa Domingo bij de rivier Oja

 

Santo Domingo de la Calzada is een gemeente in de Spaanse provincie en regio La Rioja met een oppervlakte van 40,09 km. Santo Domingo de la Calzada heeft 6.671 inwoners. Wikipedia

Oppervlakte40,09 km

 

 

https://www.larioja.com/comarcas/santo-domingo/psoe-santo-domingo-20210519104229-nt.html

 

vertaling Google

 

 

De gemeentelijke socialistische groep in de gemeenteraad van Santo Domingo de la Calzada heeft een motie ingediend voor de behandeling ervan in de plenaire vergadering, waarin zij verzoekt om het bedrag van 50.000 euro voor de bouw als investering op te nemen in de volgende algemene gemeentelijke begroting. van een camperplaats, met de bijbehorende diensten, in de stad.

 

De formatie is van mening dat het meest geschikte gebied hiervoor de parkeerplaats is gelegen naast de rivier de Oja, ook wel bekend als 'campa de Valer'. Ze zegt dat "het alles heeft wat nodig is om het gebied vrij te maken" en dat het alleen nodig is, "behalve ruimte om te parkeren, een voldoende gebied met aansluiting op het rioolnetwerk voor het afvoeren van grijs en zwart water, en op de stromende watervoorziening. Ze kunnen desgewenst worden genstalleerd op stopcontacten die kunnen worden gemaakt van de bestaande openbare verlichting ", zegt hij.

 

De socialistische fractie is van mening dat de stad "een bevoorrechte locatie heeft om deze groep aan te trekken", aangezien het gelegen is aan de Camino de Santiago. Hij wijst ook op andere toeristische attracties in de omgeving, waaronder hij wijntoerisme of natuurtoerisme noemt, die naar zijn mening "het toeristisch aanbod aan de monumentale oude wijk van onze stad compleet maken".