Hallo

Hieronder een bericht wat ik las op Spanje.nl

 

“Reizigers die met eigen vervoer zoals auto, camper of motor naar Spanje reizen en door Frankrijk moeten rijden, moeten vanaf 15 december rekening houden met nieuwe strenge corona-regels voor met name 65-plussers.

Vanaf die datum zijn 65-plussers zonder boosterprik niet meer welkom want zonder drie corona-prikken vervalt de coronapas of het Europees digitaal coronacertificaat in veel gevallen.

 

Vanaf 15 december 2021 is het digitale coronacertificaat (DCC) of Europees digitaal coronacertificaat niet meer geldig als je 65 jaar of ouder bent en je de 2e vaccinatie (of 1e na een covid-besmetting) langer dan 7 maanden geleden hebt gehad.

Alleen een digitaal coronacertificaat met coronabewijs (pass sanitaire in het Frans) van 3 vaccinaties (of 2 na een covid-besmetting) is vanaf dan geldig.

Vanaf 15 januari 2022 geldt deze maatregel ook voor personen van 18 jaar en ouder.

 

Als je vanaf 15 december bij 65-plussers en vanaf 15 januari 2022 voor 18-plussers niet aan de voorwaarde van de 3e prik voldoet, wordt je als ongevaccineerd gezien en moet je bij ieder bezoek aan bars en restaurants (inclusief terrassen), bioscopen, musea, etc. een negatief PCR- of antigeentestresultaat laten zien die niet ouder dan 24 uur mag zijn.

 

Uiteraard is dat slecht nieuws voor de vele Nederlandse en Belgische reizigers die over de weg naar Spanje rijden of vanuit Spanje naar Nederland en/of België reizen.

Het probleem is bijvoorbeeld in Nederland en België dat het zetten van de 3e prik langzaam gaat terwijl er in Spanje al meer dan 4,6 miljoen mensen een derde boosterprik hebben gekregen.

 

Meer informatie is na te lezen op de website Nederlandwereldwijd.nl of Diplomatie-belgium.be of de Nederlandstalige website van de Franse ambassade in Amsterdam.”

 

Okay samenvattend denk ik dat je gewoon met de Camper door Frankrijk kan rijden.

Je kan/mag alleen geen theater restaurant of bioscoop bezoeken.

 

 

Groet Abram

 

 

Ik wil meer artikelen lezen die over Campers gaan.