14 Mei 2011

Telefoon en Internet onderweg

 

Weer eens een update over het telefoon en internet gebeuren, omdat het mijn hobby is om het één en ander uit te proberen.

 

Allereerst mijn complimenten voor de heer “Marius” [Één van de moderators van de site camperforum.nl ]

Hij heeft veel tijd gestoken in het oplossen van het probleem van de geblokkeerde Ierse Vodafone simkaarten die via E-bay verkocht werden.

Als u geen idee heeft waar dit nu opeens over gaat hier >www.camperverhalen.info\TEKSTEN7\Verantwoording.htm vindt u de voorafgaande geschiedenis.

Ik kreeg toen ik bovenstaand artikel geschreven had de hele fanclub van deze moderator over mij heen, en ik hoop dat dit nu weer niet gebeurd.

In ieder geval heb ik door de artikelen die op de camperforum site over dit probleem geschreven werden ook een nieuwe simkaart kunnen regelen, door de coulance van vodafone.ie .

Marius bedankt dus voor je werk om dit uit te zoeken.

Ik ben nu in Frankrijk en gebruik de vodafone.ie verbinding om dit artikel te kunnen plaatsen op mijn site.

 

Ik heb verleden jaar een zo genaamde Travel sim aangeschaft.

>www.camperverhalen.info\TEKSTEN5\United Mobile failliet.htm =link naar dit verhaal

 

Mijn conclusie:

Ik vind het nummer toch niet mijn verwachtingen waarmaken. Ten eerste is de prijs om te bellen (via callback) nu 0.45 cent per minuut in hele minuten afgerond. Dus 1 min 2 sec= 2 Minuten.

De verbinding is dan erg slecht met een enorme vertraging in de lijn wat er voor zorgt dat je haast “over” moet zeggen tijdens een gesprek met iemand, zoals we vroeger met een “bakkie” 27 MC zeiden.

Ontvangen van een telefoongesprek is het zelfde laken en pak, plus dat de ontvangen gratis minuten slechts 2 maal zoveel mogen zijn als de gebelde minuten. Dus 5 min. gebeld mag je 10 min. ontvangen. Anders ontvang je een waarschuwing. Of ze in geval van overschrijding je nummer blokkeren weet ik niet, ze dreigen er wel mee. Beetje dom om je enige troef (gratis ontvangen van gesprekken) zo uit te spelen.

Bijzonder irritant en erg vervelend is het <SMS> gebeuren met dit nummer. Het is een loterij of de verstuurde sms (met dit nummer) bij de geadresseerde aankomt.

Ook het ontvangen van SMS is een complete ramp en zo´n 80% van de naar dit nummer gestuurde smsjes komen niet aan.

Trouwens doordat dit nummer niet aan de EU regels hoeft te voldoen (Amerikaanse company) kost een sms ook duurder dan via een in de  EU geregistreerd nummer.

Ik bel deze kaart dus leeg en ga hem niet meer opwaarderen.

Met de huidige tarieven in Europa zijn de klachten (trage verbinding en geen goede SMS mogelijkheid) over dit nummer niet meer de moeite en de ergernis waard.

En weer even voor de critici onder u…..bovenstaande conclusies over TravelSim berusten uitsluitend op de door mij ondervonden ervaringen met het gebruik van deze Simkaart.

 

Groet Bram

 

TERUG NAAR PRIKBORD