Vodafone.IE en T-Mobile.NL      29 september 2011

 

Voor de geinteresseerden mijn ervaring met deze twee internet kaartjes.

 

Vodafone.IE werkt prima met internet, maar heeft voor mij als nadeel dat het een “per dag” kaartje is.  Voordeel is het verbruik dat 50 MB mag zijn. Kosten zijn 3 euro per dag.

 

T-Mobile werkt ook prima. Toen ik dit pre paid kaartje in mijn Huawei E160 dongel stopte ontving ik het volgende bericht

 

Number: 1401

Content:

Beste Klant, U heeft geen actieve pas of uw pas is verbruikt. Om gebruik te maken van mobiel internet in het buitenland met Travel & Surf kunt U voordelig een pas kopen via de gratis mobiele website http://www.roaming.t-mobile.nl. Liever via SMS bestellen? SMS dan DAGPAS1 (Dagpas, 50MB geldigheid 24 uur, €4.95), DAGPASK1 (Dagpas, 5MB geldigheid 24 uur, €1.95) of WEEKPRE1 (Weekpas, 100MB geldigheid 7 dagen, €14.95) naar 1401. Groet, T-Mobile 

Time: 14/09/2011 11:35:32

 

Aldus een dagpas gekocht van 1.95 met voor mij als voordeel dat deze 24 uur geldig is.

Nadeel maar 5 MB. Verbruik toegestaan.

 

Toch valt dat verbruik reuze mee. Ik gebruik internet explorer en heb alle plaatjes etc. weergeven, uitgevinkt bij instellingen.

Als ik nu internet zie ik geen foto´s maar wel de beschrijving van de foto of symbool.

Kijk ik bv. Op de Franse Meteo site voor het weer dan zie ik geen zonnetje staan maar het woord “soleil” even wennen maar het verbruikt weinig data.

Grote emails laat ik op de server staan (instelling in Outlook) en als ik via Vodafone.IE internet haal ik die pas naar binnen.

Ik heb er trouwens een hekel aan als mensen me allerlei onzinnige grappen opsturen, en al mijn kennisen en vrienden weten dat gelukkig.

 

Er is nog een URL waar u superzuinig (data) kan surfen   http://www.google.com/gwt/n ” probeer maar (thuis of zo)

 

Ik hoop dat u hier iets mee kan.

 

Groet Bram

 

 

TERUG NAAR PRIKBORD