2 november 2011

Hoi Bram,

Weer eens een berichtje van dat stelleke uit Uden.

Deze zomer hebben we ons eens verplaatst met de camper naar de contreien bij de Moezel en Rijn. Voordat we daar kwamen hebben we de Eifel weer eens verkend.

We begonnen in Kleef, daar hebben ze een andere camperplaats gemaakt achter het station op loopafstand van het centrum. Kosten 4 euro per dag met water en put.

Wat ons wel in Duitsland is opgevallen.....dat je tegenwoordig haast overal moet betalen.

WIJ ZIJN EEN MOOIE MELKKOE GEWORDEN, denken we dan maar. Als het staangeld onder de 7 euro blijft valt het wel mee. Na Kleef zijn we via enkele andere camperplaatsen terechtgekomen in Andernach aan de Rijn. Een hele mooie plek voor 6 euro incl put. Water en stroom moet je betalen. De stellplatz is mooi, maar vaak heel erg druk en dan zie je de Rijn nauwelijks. Wij zijn daar na 1 nacht weggegaan. Omdat het aan de Moezel een gekkenhuis was met campers zijn we uitgeweken naar Polch, een gratis plaats bij het Dickschiff-bedrijf  Niesmann und Bischoff. Daar is het een komen en gaan van wagens die op doorreis zijn. Wij zijn er echter blijven hangen. Je kunt er gratis koffie drinken, wandelen, fietsen, walnoten plukken en kletsen met mensen van allerlei pluimage. Wij waren met onze camper van 6 meter 30, een stipje tussen al die grote jongens. Aan de overkant zit een camperhandelaar, een benzinestation,de Penny(lekker brood)en een klein winkelcentrum. Over een oude spoorbaan met tunnels en viaducten zijn we een paar keer naar Mayen gefietst wat een prachtige rit is. In Mayen kun je heel lekker eten voor weinig in het grote winkelcentrum. Op een van onze terugtochten uit Mayen werden we verrast door een onweersbui met hagel. Ja Bram, hagelstenen zo groot als ping-pong ballen die met een jezusgang naar beneden ploften. Ik heb nou nog bulten op mn kop. Mauke had zelfs een bloeduitstorting op haar arm. Nou je begrijpt dat we inzaten over eventuele schade aan de camper. Toen we bij onze wagen terugwaren dachten we dat we gevrijwaard waren van putten in het plaatwerk. Maar toen de volgende dag het ander licht was zagen we het pas goed. Diepe putten aan rechter zijkant en dak. Thuis gekomen de verzekering gebeld, er moest een expert bijkomen. Het bedrijf van Haandel in Boekel heeft de schade getaxeerd en is uitgekomen op 16.000 euro. NIET TE GELOVEN. Laatste week van november gaat de wagen in reparatie.

Dit was het weer.......Bram doe je vrouw de groeten. Tot volgend jaar in Spanje.

Groetjes,

Mauke en Henk uit Uden. 

PS: 1 december gaan we naar Thailand voor 2 maanden. Hou onze blog www.mauke-henk.blogspot.com in de gaten.

 

 

IK HEB OOK EEN VERHAAL

 

TERUG NAAR PRIKBORD