Dit is mijn haast traditionele  Siegenwiese verhaal van dit jaar 2012 (maart)

 

Ja “de Siegenwiese” gedoogplaats bestaat nog steeds.

Natuurlijk staat Duise “Orgel Manni” met zijn zelf gemaakte windmolentjes op zijn eigen plek.

Harald de Duitse Elektronica verkoper staat er ook alweer 3 maanden, en heeft wat concurrenten om hem heen die ook “Elektronica” verkopen.

Dus de concurrentie heeft ook toegeslagen op dit gebied, en ik zag al zonpanelen van 90 Watt voor 180 Euro aangeprijst bij één van deze nieuwe generatie handelaren.

 

Er is dit jaar (december en Januari) een enorme drukte hier geweest, met voornamelijk Duitsers. Natuurlijk met de [schijnbaar nodige] ruzie´s onderling over schaduw – uitzicht - honden poep - generator geluid - en wat er verder nog voor irritatie´s kunnen ontstaan tijdens een lang verblijf op deur afstand van elkaar, zonder dat er ´een camping reglement` dit soort problemen geregeld heeft.

 

Er is zelfs een heuse gezondheid club ontstaan die (zolang de lerares er was) elke ochtend in een grote groep samen gymnastiekles kregen.

 

En “de Nederlanders“ hebben de plek nu ook eindelijk wel ontdekt. 

Er zijn ook onder onze land genoten mensen die hier al 7 weken staan te wonen.

 

De Guardia Civil is dit jaar 1 keer geweest, en verordonneerde iedereen om stoeltjes en andere Camping activiteiten te stoppen.

Er werd bij verteld dat de “Jeffe” ofwel de chef, die middag zou komen kijken naar dit fenomeen van 80 tot 100 geparkeerde Campers, waar de middenstand zo blij mee was in Cañada de Gallego het naburige dorp.

 

Nou dit ging allemaal goed en sindsdien is er geen politie meer geweest.

 

Er is wel getracht in te breken bij een wat eenzaam geparkeerde Camper, wat door een oplettende mede camperaar gezien en verhinderd werd, door naar de boef toe te rennen en luid om hulp te roepen.  Waarop hij het Marokkaanse Hazenpad koos.

Er zijn hier enorm veel Marokkaanse werklozen, die in het dorp rondhangen, dus het lijkt logisch dat er wel eens wat verdwijnt, zoals deze winter, volgens de overlevering, 1 Brommer en 2 Fietsen. Allen ´s nachts en niet op slot en/of aan de Camper bevestigd.

Dat het de Marokkaanse bevolkingsgroep is die dit eventueel gedaan zou hebben, wordt door de Spanjaarden beweerd die in het dorpscafé rondhangen.

Daar er misschien maar 150 dorpelingen wonen zullen die hun pappenheimers wel kennen denk ik zo.

 

Verder is het volgende dorp Calnegre verrijkt met een  3e Camperplaats. Die is vlakbij het strand en nog niet geheel af op dit moment van schrijven.

De eigenaar vraagt 5 euro voor het Parkeren op zijn terrein. Ik dacht inclusief water en lozen.

 

Toch staan er op het strand van het dorp, wel een 30 tal Campers gewoon vrij geparkeerd.

Politie grijpt ook hier niet in, dus de 3 Camperplaatsen hebben schijnbaar niet de beste contacten bij de Politie, of weten niet hoe het systeem werkt hier in dit land. ;)

 

Wij staan op een prachtige plek waar niemand voor ons kan gaan staan en als de zon schijnt hebben we van niemand schaduw, dus geen klagen.

Water is nog steeds te koop bij het tankstation via een automaat die voor 50 cent een “Spaanse” 50 liter geeft. Soms 45 soms 54. Zal wel aan de waterdruk liggen.

Ook valt er wel eens een muntje door zonder de waterklok weer aan te schakelen, dus let op even wachten tot u een klik gehoord heeft en de watertoevoer helemaal gestopt is voordat u er weer een 50 cent munt ingooit.

 

Verder is er een Hollandse winkel geopend. Als u richting Puerto Mazzaron rijdt voor het BP station. De winkel heet Oranje boven dacht ik. Dus frikadellen – kroketten - verse haring (elke vrijdag) pindakaas, er is van alles te koop.

 

Nou dit was het “siegenwiese” verhaal van 2012, met de vermelding dat er over 120 Campers gestaan hebben en op dit moment zo´n 45 en het wordt elke dag stiller. Velen gaan weer naar het Noorden.

 

Groet Bram

 

 

TERUG NAAR PRIKBORD

IK HEB OOK EEN VERHAAL